Volkan
VURAL

ÜYE

Volkan Vural, Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, 1964 yılında T.C. Dışişleri Bakanlığı’nda başladığı çalışma hayatını 1968-1986 yılları arasında “Seul Büyükelçiliğinde Başkatip” Münih Konsolosluğu, Dışişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatı Uluslararası Ekonomik Kuruluşlar Şube Başkanlığı, NATO Uluslararası Sekreteryası Siyasi Bölüm Yöneticiliği gibi görevlerde sürdüren Vural, 1982-86 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı İkili Ekonomik İlişkiler Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Diplomasi kariyerine 1986 yılı itibarıyla Büyükelçi olarak devam eden Volkan Vural, Türkiye Cumhuriyeti’nin İran İslam Cumhuriyeti nezdindeki Büyükelçisi olurken, 1988-1993 yılları arasında ise Türkiye Cumhuriyeti’nin Sovyetler Birliği, ardından Rusya Federasyonu Büyükelçiliği görevlerini üstlenmiştir.1993-1995 yılları arasında yine Büyükelçi olarak Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Başbakan Başdanışmanlığı görevlerinde bulunan Vural, 1995-1998 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin Federal Almanya nezdindeki Büyükelçisi olarak görev almıştır. Volkan Vural, 1998-2000 yılları arasında Büyükelçi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Birleşmiş Milletler nezdindeki Daimi Temsilciliği görevine getirilmiş, 2000-2003 yılları arasında ise, Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nin Kurucu Genel Sekreteri olmuştur. Volkan Vural, 2003-2006 yılları arasında Türkiye Cumhuriyeti’nin İspanya Krallığı ve Andorra Prensliği nezdindeki Büyükelçilik görevini tamamlamasının ardından, 29 Aralık 2006’da T.C. Dışişleri Bakanlığı’ndan emekli olmuştur.

Mart 2007 tarihinde Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı olan Vural, halen bu görevini sürdürmektedir. Volkan Vural, 2015 yılına kadar TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dışişleri Komisyonu Başkanı olarak da görev yapmıştır.