Prof. Dr. Üstün
ERGÜDER

ÜYE

Siyaset Bilimi dalında doktorasını Syracuse Üniversitesi’nde (Maxwell School of Citizenship and Public Affairs) 1970 yılında tamamlayan Prof. Dr. Ergüder, Boğaziçi Üniversitesi kadrosuna katıldı. 1992–2000 arasında Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak görev yaptı. 2001 yılında Sabancı Üniversitesine katılan Ergüder, İstanbul Politikalar Merkezi ve Eğitim Reformu Girişimi’nin (ERG) kuruluşunda görev almış olup halen ERG’nin Yönetim Kurulu başkanıdır. Ayrıca Ergüder, Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı Onursal Başkanı, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu, New York merkezli Robert Kolej Vakfı yönetim kurulları üyeliklerinde bulunmaktadır. Ergüder, Koç, Işık, Özyeğin ve Kadir Has üniversitelerinin mütevelli heyetlerinde görev yapmıştır.