Nuri
ÇOLAKOĞLU

ÜYE

Nuri M, Çolakoğlu, lise eğitimini Robert Kolej’de, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlamıştır. 1969'dan bu yana, TRT'de Dış Haber Servisinde Editör ve Genel Müdür Yardımcısı, Alman haber ajansı DPA, İsveç Televizyonu STC ce Alman Radyosu WDR'nin Ankara Temsilciliiği, Aydınlık Gazetesi Ankara Büro Şefi, BBC World Service'in Türkiye Bölümünde Yapımcı ve sunucu, Milliyet Gazetesi Londra Bürosu Şefliği ve ardından Haber Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Birçok özel televizyon kanalının kuruluşu ve hizmete girişinde görev alan Çolakoğlu, Show TV Program Direktörü ve Genel Müdürü, şifreli televizyon kanalı CINE 5'in Konsept Geliştiricisi, NTV'nin İcra Kurulu Başkanı, ekonomi haberleri kanalı CNBC-e'nin Konsept Geliştiricisi ve CNN Türk'ün İcra Kurulu Başkanı görevlerini üstlenmiştir. Kahal D Romanya>(nın kuruluşunda görev almış, sonra Doğan Yayın Holding'te Basılı Medya ve Televizyon Koordinatörü, ANS Productions' Genel Müdürlüğü yaptıktan sonra halın kendi şirketi NMC Televizyonculuk ve Reklamcılık AŞ’nin yönetim kurulu başkanı olarak çeşitli TC projelerine danışmanlık hizmeti vermekte ve belgeseller yapmakta, kurum ve şirket tarihleri ile iş adamlarının biyografilerini yazmaktadır.