Hanzade V.
DOĞAN

ÜYE

Türkiye ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EEMEA) Bölgesi’nin en büyük e-ticaret ve teknoloji şirketlerini bünyesinde barındıran Doğan Online Şirketler Grubu’nun Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Hanzade Doğan, online ve dijital iş alanlarında Türkiye’nin öncü iş insanları arasında yer almaktadır. Girişimcilik alanındaki başarılarının yanı sıra, Türkiye’deki birçok köklü şirketin yönetiminde liderlik yapmıştır.

Enerji ve medya sektörlerinde liderlik yapan Doğan Holding’in Başkan yardımcılığı görevini 2004 senesinden bu yana sürdürmeye devam etmektedir. 2003-2007 yılları arasında Türkiye’nin en çok satış yapan Posta ve Milliyet gazetelerini bünyesini de barındıran Doğan Gazetecilik İcra Kurulu Başkanlığı yapmıştır. 2006 yılından itibaren ise Petrol Ofisi A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yapan Hanzade Doğan, Avrupa'nın önde gelen petrol ve gaz şirketi OMV ile Doğan Holding arasında stratejik bir ortaklık oluşturulmasında önemli rol oynamıştır.

Forbes Dergisi tarafından 2019 yılında “dünyanın en başarılı kadın teknoloji girişimcilerinden biri” olarak ilan edilen Hanzade Doğan, Türkiye’nin en büyük e-ticaret ve teknoloji şirketlerine liderlik yapmaktadır. 2000 yılında kurduğu lider e-ticaret platformu Hepsiburada ve grup bünyesinde faaliyet gösteren iştirak şirketleri ile Türkiye’de perakende sektörünün dijital dönüşümüne önderlik yapmaya devam eden Doğan, Türkiye’nin lider şans oyunuları teknoloji platformu Nesine’yi de 2006 yılında kurmuştur.

Liderlik yaptığı teknoloji şirketlerinin yanı sıra, Türkiye’nin sosyal ve toplumsal kalkınması için de çalışan ve bu doğrultuda sosyal sorumluluk çalışmaları yürüten Hanzade Doğan, eğitim alanında da topluma katkıda bulunmaya devam etmektedir. Aydın Doğan Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yapan Doğan, Türkiye'de genç kızların ve kadınların güçlenmesini destekleyen çalışmalarını sürdürmektedir. Doğan, bir sosyal sorumluluk projesi “Baba, Beni Okula Gönder” eğitim seferberliğine liderlik ederek, Türkiye'de genç kızlar için eğitimin önünde duran ekonomik ve kültürel engelleri ortadan kaldırmayı hedeflemiştir. Proje kapsamında 50.000 öğrenciye burs verilmiş ve Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 33 kız yurdu açılarak okul çağında olan tüm kızların okul kayıtlarının yapılmasına katkıda bulunulmuştur. Doğan ayrıca, kız çocuklarının eğitimi konusunda toplumsal farkındalığı arttırmak için ilki 2015’de olmak üzere, Aydın Doğan Vakfı ile UNICEF, UN Women, UNFPA işbirliğiyle Dünya Kız Çocukları günü konferanslarının düzenlenmesini sağlamaya devam etmektedir.

Londra Ekonomi Okulu’nda lisans eğitimini, New York Columbia Üniversitesi’nde ise yüksek lisans eğitimini tamamlayan Doğan, kâr amacı gütmeyen çeşitli iş ve ticaret organizasyonlarında aktif olarak yer almaktadır. Global İlişkiler Forumu'nun Kurucu Üyesi ve Başkan Yardımcısı, Brookings Enstitüsü Mütevelli Heyeti, Ayrıca Columbia Üniversitesi Gözetmenler Kurulu'nda aktif roller almaktadır.

Uluslararası forumlara konuşmacı olarak da katılan Doğan, Davos’da yapılan 2020 Dünya Ekonomik Forumu (WEF) yıllık toplantısında ve Paris'te gerçekleştirilen 2019 Fortune Global Forumu’nda konuşmacı olarak yer almıştır.