Arzuhan
DOĞAN YALÇINDAĞ

VAKIF BAŞKANI

Arzuhan Doğan Yalçındağ, çalışma hayatı boyunca yeni projeleri hayata geçirmekle ilgilendi. 1990’da Milpa ile çalışırken Alman katalog üzerinden satış şirketi Quelle’yi Türkiye’ye getirdi ve 1993’e kadar bu şirketi yönetti. 1994’de Alternatifbank’ın kuruluş çalışmalarına katıldı ve burada Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Bir yıl sonra Milliyet Dergi grubunun Mali İşler Sorumlusu oldu. 1996’da Kanal D yönetimine katıldı ve çeşitli bölümlerin sorumluluğunu üstlendi.

En önemli başarılarından biri Time Warner Grubu ile 1999’da başlattığı görüşmeler sonucunda 2000 yılında CNN Türk’ün yayın hayatına başlamasıydı. 2005’te Kanal D, CNN Türk, DMC, D Yapım, D-Smart uydu platformu ve grubun radyolarının ana şirketi Doğan TV Holding’in CEO’su oldu.

2007’de ülkenin önde gelen iş insanları kuruluşu TÜSİAD’ın 40 yıllık tarihinde yönetim kurulu başkanlığına seçilen ilk kadın oldu. 2010 yılına kadar bu görevi yürüttükten sonra da çalışmalarını TÜSİAD Başkanlar Konseyi Üyesi olarak sürdürdü. Yalçındağ halen TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

TÜSİAD başkanlığından ayrıldıktan sonra Doğan Holding’in başkanlığını grubun kurucusu babasından devralarak Şirket’te ikinci kuşak yöneticiler dönemini başlattı.

Arzuhan Doğan Yalçındağ, 1996’da kurulan Aydın Doğan Vakfı’nın kurucu üyeleri arasında yer almaktadır. Arzuhan Doğan Yalçındağ 2010-2011 yılları arasında da Vakfın başkanlığını yapmıştır. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde, Arzuhan Doğan Yalçındağ’ı Türkiye’nin AB nezdinde fahri büyükelçisi olarak görevlendirdi, o da bu sıfatla “Türkiye’nin AB üyeliği için Kadın Girişimi”ni başlattı. Dünya Ekonomik Forumu/World Economic Forum tarafından Genç Global Yönetici olarak seçildi. Türkiye Kadın Girişimciler Derneği KAGIDER’in kurucu üyeleri arasında yer aldı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) yönetim kurulunda çalıştı. Türk-Amerikan İşadamları Derneği TABA’nın kurucu üyeleri arasında yer aldı ve yönetim kurulunda görev yaptı.

Türkiye Üçüncü Sektör vakfının kurucularından olan Yalçındağ, Ocak 2004’te İstanbul Modern’in de kurucuları arasında yer aldı ve halen Yönetim Kurulu Üyesi olarak çalışıyor. Türkiye Vodafone Vakfı Danışma Kurulu Üyesi olan Doğan Yalçındağ aynı zamanda American Turkish Society Yönetim Kurulu üyeliği görevini de sürdürmektedir. Expo 2015 Milano’nun uluslararası danışma kurulunda da görev alan Arzuhan Doğan Yalçındağ’a 2009’da İtalya Cumhuriyeti’nin Kumandan (Commendatore dell’Ordine della Stella d’Italia) nişanı verildi. Dünya Ekonomik Forum’unun (WEF) Medya, Eğlence ve Enformasyon (MEI) Yürütme Kurulu Üyesi, Paley Center for Media’da Mütevelli Heyeti üyesi ve Uluslararası Televizyon, Sanat ve Bilim Akademisi’nin Yönetim Komitesi üyesidir.