2019

Başarılı kızlar bu sene de Aydın Doğan Vakfı’nın konuğu oldu: Mert Fırat ‘Başarı Bizi İstanbul’a Götürüyor’ Ödül Töreni’nde Başarılı Kızlarla Buluştu

Aydın Doğan Vakfı'nın ve Baba Beni Okula Gönder seferberliği kapsamında yaptırılan yurtlarda kalan 36 başarılı kız öğrenci, Vakfın konuğu olarak 23 Nisan haftasında ‘Başarı Beni İstanbul’a Götürüyor’ etkinliğine katıldı. Gezi kapsamında İstanbul’un tarihi yerlerini görme fırsatı bulan öğrenciler ayrıca kültürel etkinliklere de katıldı. 24 Nisan’da Başarılı Kızlar için düzenlenen ödül törenine oyuncu Mert Fırat da katılarak öğrencilerle sohbet etti.

Aydın Doğan Vakfı’nın ve Baba Beni Okula Gönder seferberliği kapsamında yaptırılan yurtlarda kalan 36 başarılı kız öğrenci, ‘Başarı Beni İstanbul’a Götürüyor’ gezisi kapsamında öğretmenleriyle birlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu İstanbul’da yaşadı.

Vakfın 2009 yılından beri düzenlediği ve başarılı kız öğrencilerin vizyonlarının gelişmesine katkı sağlamayı, onları rol modellerle bir araya getirmeyi amaçlayan organizasyona bu yıl Ağrı, Artvin, Erzurum, Gümüşhane, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Tokat ve Van’dan gelen 36 başarılı kız öğrenci katıldı.

Öğrenciler ve öğretmenleri 20-25 Nisan tarihleri arasında, Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Kariye Müzesi, Sultanahmet Camii gibi İstanbul’un tarihi mekanlarını görmenin yanı sıra kültürel etkinliklere de katılma fırsatı buldu. Başarılı öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin tanıtım programlarında üniversiteler hakkında bilgi aldı. Doğan Holding’de ve Kagider’de yapılan toplantılarda rol model kadınlarla bir araya gelen öğrenciler ayrıca Hepsiburada ofisini ziyaret ederek e-ticaret ve şirket birimlerinin işleyişleri hakkında yetkililerle bire bir sohbet etti.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen başarılı kız öğrenciler için bu sene de 24 Nisan Çarşamba günü, 15.30 - 17.00 saatleri arasında Doğan Holding’te ödül töreni düzenlendi. Ödül törenine Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksoy ve Erol Çamur, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Doğan Holding yöneticileri ve oyuncu Mert Fırat da katıldı.

Başarılı kızlara ilham veren anlar

Törende açılış konuşmasını yapan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı; “Kurulduğu günden bu yana eğitim için çalışan ve Türkiye’nin her tarafında çeşitli okullar, yurtlar ve spor salonları yaptıran Aydın Doğan Vakfı’nın son yıllarda yaptığı en güzel işlerden biri de kız çocuklarının eğitimine ağırlıklı olarak eğilmek oldu. Toplumsal cinsiyet eşitliğine önem veriyoruz bu sebeple memleketimiz için her alanda hep beraber çalışmalıyız. Sizler bizim için çok değerlisiniz ve başarılarınızdan ötürü sizleri kutluyorum.” diye konuştu.

Konuşmasına hayat hikayesinden önemli kesitler sunarak başlayan ve bugüne kadar yapmış olduğu sosyal sorumluluk projelerinden bahseden Mert Fırat ise; “Bu uzun hayat hikayemin içinde gördüğünüz gibi bir takım olma ruhu var, hiç yılmamak var, kendi imkanlarını yaratmak var, olmaz diyen herkese “ben bu işi olduracağım” demek var. Dolayısıyla o olumlu isteğin ve hırsın içimizde olması gerekiyor. Sabah sizi yatağınızdan kaldıracak gerçek sebeplerinizin olması gerekiyor. En değerli şey yaptığınız işi, onun isteğini, onun tutkusunu ve motivasyonunu bulup geliştirmek. Hayatım boyunca inanmadığım, içimden gelmeyen hiçbir işi yapmadım. Ve her nerede çalışıyor olursak olalım hayatımız boyunca anlatacağımız ve yapacağımız işlerin içinde her zaman sivil toplum olmalı. Kuracağımız hayali bile sürdürülebilir kurmalıyız diye düşünüyorum.” dedi.

İlham veren konuşması için Mert Fırat’a teşekkür ederek söz alan Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı; “Kız çocukları ve kadınlar olarak birkaç cephede mücadele veriyoruz. Bunlardan bir tanesi cinsiyetimize rağmen iş hayatında ve başka alanlarda var olma mücadelesi. Bu mücadeleyi de eşitlenene kadar daha uzun bir süre vermemiz gerekiyor. Sizin elinizden hiçbir zaman alınamayacak bir şey var o da ‘eğitiminiz’. Bu gösterdiğiniz başarı, verdiğiniz emek asla elinizden alınamaz. Bütün hayatınız boyunca sizlerle kalacak. Bu sebeple sizlerle gurur duyuyorum çünkü sizler en başarılılar olarak bugün buradasınız. Sizleri gönülden alkışlıyorum.”

Başarılı öğrencilere Hepsiburada tarafından 36 adet dizüstü bilgisayar hediye edilirken Aydın Doğan Vakfı da öğrenci ve öğretmenlere kitap setleri hediye etti. Hediyeleri öğrencilere Aydın Doğan Vakfı Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı, oyuncu Mert Fırat, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksoy, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Çamur, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı takdim etti.

FOTOĞRAF GALERİSİ TÜM HABERLER