36. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması İçin Başvurular Başladı.

Şiddet ve ayrımcılığın evrensel ve etik normları tehdit ettiği modern dünyada, hoşgörü duygusu her zamankinden daha çok önem kazanmaktadır. Karikatür de hoşgörü ve sağduyuya dayalı, farklı düşünce ve inançlara açık bir toplumun temel yapıtaşları arasında yer almaktadır. Bu düşünceden hareketle düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması bugün dünyada “Karikatürlerin Oscar”ı olarak bilinmektedir.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması her yıl Türkiye’de Aydın Doğan Vakfı tarafından düzenlenmektedir. Yarışma, tüm ülkelerin profesyonel ve amatör karikatüristlerine açıktır.

Aydın Doğan Vakfı'nın geleneksel ödüllerinin yanı sıra "Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar" ödülü verilecektir.

“Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” Ödülü

Dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar hala iş hayatında, siyasette, bilimde, akademide erkeklerle eşit düzeyde temsil edilmez ve ayrımcılığa uğrarlarken adalet, özgürlük, eşitlik gibi idealleri hayata geçirmek mümkün değil. Ancak kadınlar güçlendiği zaman dünyamız daha sağlıklı, barış ve refah dolu bir yer olabilir.

Hala dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile farklı şekillerde gördüğümüz cinsiyet eşitsizliğinin önüne geçmenin tek olmasa bile başlıca koşullarından biri kız çocukların eğitimi. Kız çocuklarının kendi seçimlerini yaparak hayatlarına yön verebilmeleri, toplumda ve iş hayatında hak ettikleri yere ulaşabilmeleri için kesintisiz, kaliteli eğitime erişmeleri şart. Fakat bu da tek başına yeterli değil. Eğitime katılmanın da ötesinde okul içinde ve dışında kız çocuklara ve genç kadınlara var olan potansiyellerini ortaya çıkarabilmeleri için gerekli her türlü fırsatı yaratmak, yaşam boyu bilgi ve becerilerini geliştirebilmelerini sağlamak, okuldan işgücüne geçerken karşılaştıkları engelleri bir bir kaldırmak her birimizin sorumluluğu.

Aydın Doğan Vakfı da bu sorumluluğunun bilincinde, kız çocuklarının eğitimi ve güçlendirilmesi alanında çalışıyor.

Yarışma Katılım Koşulları ve Başvuru Formu için tıklayınız.

TÜM HABERLER