26. Aydın Doğan Ödülü seramik sanatçısı Alev Ebüzziya’ya takdim edilecek

Aydın Doğan Vakfı tarafından, 1996 yılından itibaren her yıl kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi veya kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü’nün, bu yıl ‘Seramik Sanatı’ alanında 60 yıldır çalışmalar yapan değerli seramik sanatçısı Alev Ebüzziya’ya verilmesi kararlaştırıldı.

Aydın Doğan Vakfı’ndan yapılan açıklamada, uzmanlarla yapılan görüşmeler ve değerlendirmeler sonucunda; ödülün, ‘işlerinde Türkiye’nin zengin tarihi ve Anadolu medeniyetlerinin izlerini taşıması, çanaklarında kullandığı renk, form ve motiflerde töresel kalıntılar barındırması, köklerinden aldığı ilhamla, kendine has geliştirdiği güncel ve zamansız diliyle seramik sanatında örnek teşkil etmesi ve 60 yılı aşkın süredir büyük bir tutarlılıkla sürdürdüğü üretimiyle hem Türkiye’de hem dünyada sanatçılara ilham vermesi nedeniyle sanatçı Alev Ebüzziya’ya takdim edilmesine karar verildiği’ belirtildi.

Duayen sanatçının binlerce yıldan beri var olan çanak formuna kendi üslubuyla yeni bir soluk kattığı eserleri, bugün pek çok uluslararası müze koleksiyonunda yer alıyor. Eserleri ile ulusal ve uluslararası başarılara imza atan, başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok yerinde sergiler açan Alev Ebüzziya’ya Aydın Doğan Ödülü, Kasım ayında İstanbul’da düzenlenecek bir törenle takdim edilecek.

FOTOĞRAF GALERİSİ TÜM HABERLER