Genç Liderler Yaz Kampı

Geleceğin kadın rol modelleri ve öz güvenli lider adayları güçlü yarınlar için her yaz kampa giriyor.

Günümüzde işgücüne giderek daha fazla katkıda bulunmalarına rağmen liderlik ve yöneticilik pozisyonunda bulunan kadınların sayısının çok az olduğu yadsınamaz bir gerçek.

Vakıf olarak bu durumun ulusal ve küresel ölçekte çok ciddi bir sorun olduğuna inanıyoruz.

Bu yüzden, kız öğrencilerimize liderlik özelliği kazandırabilecek eğitici program ve uygulamalardan oluşan “Genç Liderler Yaz Kampı” Projesi’ni 2017 yılında hayata geçirdik.

Geleceğin Lider Kadınları ile Tanışmaya Hazır Olun

Bu proje ile gelecek nesiller için kadın rol modeller yaratmayı hedefliyoruz.

Altı gün süren kamp boyunca gençlerimiz güne yoga ile başlıyor ve ardından farklı sanatsal ve sportif faaliyetlere katılma fırsatı buluyor.

Günün ilerleyen saatlerinde güçlü ve zayıf yanlarını keşfederek sorunlarla baş etme yöntemleri üzerine konuştukları “Liderlik”, Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunun ele alındığı “Proje Geliştirme” ve gençlerin ihtiyaç duyduğu alanlar göz önüne alınarak hazırlanan “Kişisel Gelişim” atölyelerine katılıyorlar.

Projenin Bizim Adımıza İki Önemli Çıktısı Bulunuyor

Birincisi, kamp başlangıcı ve sonunda öğrencilerimize yaptığımız ön test ve kapanış testi sonuçlarındaki gelişim.

Testlerde öğrencilerimizin “Liderler ve Özellikleri”, “Sürdürülebilirlik”, “Proje Tasarım Süreci” gibi konularda aldığı puanlarda ciddi artışlar yaşanıyor ve bu da kampın öğrencilerimiz için ne kadar verimli geçtiğini bir kere daha ortaya kanıtlıyor.

Diğer bir önemli çıktı ise, öğrencilerimizin kamp sonunda toplumsal fayda yaratmak amacıyla geliştirdiği projeler oluyor. “Sen de Yapabilirsin!”, “Kelebek Etkisi”, “Farkında Ol”, "Büyük Düşler, Güçlü Liderler" ve "Kendini Keşfet" bu projeler için verebileceğimiz en güzel örnekler.

İlkini 2017 yazında düzenlediğimiz Genç Liderler Yaz Kampı ile üç yılda 92 kız öğrenciye ulaştık ve her yıl daha fazla üniversiteli kız öğrenciye ulaşmak için sabırsızlanıyoruz.

GALERİ