Baba Beni Okula Gönder Seferberliği

İyi eğitim olanaklarına ulaşan kız çocuklarının başaramayacağı şey yok.

Baba Beni Okula Gönder (BBOG) Seferberliği, 23 Nisan 2005’te Doğan Gazetecilik ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliğiyle Türkiye’nin her köşesindeki her kız çocuğunun eşit eğitim olanaklarına ulaşabilmesi amacıyla başladı.

Vakfımızın Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner’in fikir önderliğinde hayata geçirilen kampanya, bugüne dek birçok kız çocuğunun donanımlı ve üretken birey olarak yetişmesine destek oldu.

Asıl hedefi eğitim seferberliğini tüm Türkiye’ye yaymak ve her kız çocuğunu okullu yapmak olan Baba Beni Okula Gönder Seferberliği, içinde maddi destek verme, toplumsal bilinci geliştirme ve yapısal sorunları gidermeye yönelik etkinliklerin bulunduğu üç boyutlu bir çalışma olarak tasarlandı ve uygulandı.

300 binin üzerinde destekçisi, kız çocuklarının eğitimi için sağlanan 35 milyon TL’nin üzerinde kaynak ve aldığı ödüller ile Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri oldu.

Vakıf olarak 5 kız yurdu yaptırıp, kız çocuklarına burs vererek başladığımız bu yolculukta “güçlü kızlar güçlü yarınlar” diyerek çalışmalarımıza devam ediyoruz.

bbog.org