TAMAM

Türk Müziği: Prof. Dr. Nevzad Atlığ ve Türk Musikisi Vakfı

Her yıl, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü'nün 17.’si 2013 yılında "Türk Müziği” alanında Prof. Dr. Nevzad Atlığ ve Türk Musikisi Vakfı’na verildi.

T

Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça (Başkan), Prof. Dr. Adnan Koç, Doğan Hızlan, Erol Sayan, Fatih Salgar, Gönül Paçacı, H. Özgen Gürbüz, Mehmet Güntekin ve Serap Mutlu Akbulut’tan oluşan Seçiciler Kurulu, 7 Şubat 2013 Perşembe günü, ödül adayları üzerinde açık tartışma ve eleme yöntemiyle yaptığı toplantıda; Türk Müziği yakın tarihinin son 65 yılını kapsayan, müzik hayatında gerçekleştirdiği kalıcı hizmetleri ve verimli sanat hayatı göz önüne alınarak Prof. Dr. Nevzad Atlığ’ı ve son yıllarda gerçekleştirdiği kalıcı, sürdürülebilir, etkili ve sonuç getirici projelerinden dolayı Türk Musikisi Vakfı’nı ödüle değer gördü.

Galeri