TAMAM

SİNEMA

Şener Şen

Her yıl, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü'nün 23.’sü 2019 yılında "Sinema" alanında Şener Şen’e verildi.

Ş

Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu, 2019 Aydın Doğan Ödülü’nün, “Türk Sinemasında farklı dönem ve ekollere yayılmış olarak, yalnızca başrolleri ile yıldızlaşmayan aynı zamanda canlandırıldığı dönemlerde toplumun genelinin yalın tasvirleri olan karakterleri de başarıyla canlandıran bir karakter oyuncusu olması, Türk Sinemasının en zor dönemlerinde yer aldığı özgün yapımlarla sinemamızın sürdürülebilir geleceğinde derin izler bırakan, canlandırdığı rollerin işaret ettiği kişilik yapılarından bağımsız; samimi, halkın içinden gelen, topluma yabancılaşmamış rolleriyle toplumsal hafızamıza kazınan değerli bir yetenek oluşu; hep saygınlığı ve sevilen bir kişi olması ile öne çıkan ve aldığı ödüller ile ulusal ve uluslararası alandaki başarılarıyla genç kuşaklara örnek olması” nedeniyle Şener Şen’e verilmesini kararlaştırdı.

Galeri