TAMAM

SİNEMA

Nuri Bilge Ceylan

Her yıl, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü'nün 14.’sü 2010 yılında "Sinema" alanında Nuri Bilge Ceylan'a verildi.

N

Doğan Hızlan, Tarık Akan, Mithat Alam, Tevfik Başer, Atilla Dorsay, Prof. Dr. Oğuz Onaran, Murat Özer, Prof. Dr. Sami Şekeroğlu ve Azize Tan’dan oluşan Aydın Doğan Ödülü Seçici Kurulu Türk Sinemasının yakın zamandaki büyük atılımının önde gelen isimlerinden biri olması, sinemamızın son yıllardaki kimlik arayışının tüm dünyanın dikkatini çeken çarpıcı örneklerini vermesi, aldığı ödüller ve kazandığı başarıyla genç kuşaklara örnek olması gibi nedenlerle Nuri Bilge Ceylan’ı ödüle layık gördü.

Galeri