TAMAM

2000

ŞİİR

Melih Cevdet Anday

Her yıl, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü'nün 4.’sü 2000 yılında "Şiir" alanında Melih Cevdet Anday'a verildi.

M

Prof. Dr. İnci Enginün, Adalet Ağaoğlu, Mehmet H. Doğan, Prof. Dr. Mustafa Durak, Doç. Dr. Nüket Esen, Prof. Dr. Talat Halman, Doğan Hızlan ve Fethi Naci’den oluşan 2000 yılı Aydın Doğan Ödülü Seçici Kurulu ödüle “Yağmurun Altında” adlı kitabı ve bu kitaba kadar 60 yılı aşkın şiir yaşamında Türk şiirine katkısı, şiirini her kitabında ödün vermeden daha ileri bir aşamaya taşımış olması, genç kuşaklara yeni şiir kanalları açan bir şair oluşu da göz önüne alınarak Melih Cevdet Anday’ı değer gördü.

Galeri