TAMAM

TİYATRO

Genco Erkal

Her yıl, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü'nün 13.’sü 2009 yılında "Tiyatro" alanında Genco Erkal'a verildi.

G

Aydın Doğan Ödülü 2009’un, Doğan Hızlan (Başkan), Orhan Alkaya, Lemi Bilgin, Prof. Dr. Cevat Çapan, Prof. Dr. Dikmen Gürün, Gencay Gürün, Prof. Dr. Özdemir Nutku, Turgut Özakman, Seçkin Selvi, Prof. Dr. Sevda Şener, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel’den oluşan Seçiciler Kurulu, ödül adayları üzerinde açık tartışma ve eleme yöntemiyle yaptığı toplantıda, oyuncu, yönetmen, dramaturg, uyarlamacı olarak 50 yıldır tutarlı çizgisinden ödün vermeyen, 40 yıldır Dostlar Tiyatrosu’nu yine aynı çizgide sürdüren ve başarılarının yanı sıra çağına tanık olan Genco Erkal’ı ödüle değer bulmuştur.

Galeri