TAMAM

RESİM

Adnan Varınca

Her yıl, kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi ve kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü'nün 10.’su 2006 yılında "Resim" alanında Adnan Varınca'ya verildi.

A

2006 yılı Aydın Doğan Ödülü Seçici Kurulu; Prof. Adnan Çoker, Burhan Doğançay, Ferit Edgü, Prof. Neşe Erdok, Mehmet Ergüven, Prof. Dr. Turan Erol, Prof. Dr. Jale Erzen, Prof. Dr. Semra Germaner, Doğan Hızlan, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Prof. Dr. Kaya Özsezgin’den oluşan 2006 yılı Aydın Doğan Ödülü Seçici Kurulu tarafından sanatının başından bu yana izlediği inançlı, kararlı ve aynı zamanda çağdaşlık ölçütlerine açık sanatçı tutumu, pentür değerlerine öncülük veren dikkat çekici eğilimi nedeniyle Adnan Varınca ödüle değer görüldü.

Galeri