Aydın Doğan Çizgi Roman Ödülü Adayları Açıklandı.

03 Aralık 2019 tarihinde oluşturuldu

Geçtiğimiz haftalarda bu senenin kazananlarının belirlendiği Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın çalışma alanı, yeni ödüllerle zenginleşti.

Bu sene “Çizim Festivali” olarak yapılacak ödül töreninde, kazanan karikatüristlerin yanı sıra “Aydın Doğan Ulusal Çizgi Roman” kazananları da ödüllendirilecek.

Aydın Doğan Vakfı tarafından toplumlararası uzlaşmayı, sevgiyi, dostluğu, özgürlüğü ve barışı karikatür ile yayma hedefiyle bu yıl 36’ıncısı düzenlenen ve bugüne dek 137 ülkeden 8.800'ü aşkın sanatçının katıldığı Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, bu sene yeni ödüllerin eklenmesiyle, yanı sıra Vakfın karikatür ve illüstrasyon alanında yaptığı desteklerle zenginleşti. Kapsamı genişleyen çalışmalarda, Ulusal Çizgi Roman ve Ulusal Çocuk Kitabı İllüstrasyonu eserleri de ödüllendirilecek.

Karikatürlerin Oscar’ı olarak bilinen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması çalışmalarına yeni fırsatlar ekleyerek, sanat ve yaratıcılık alanına desteğini artıran Aydın Doğan Vakfı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile bu yeni alanların gelişmesi için olanaklar yaratmayı, deneyimli jüri üyeleri ile ödül kazananlar arasında etkileşim sağlamayı, çocuk kitabı ve çizgi roman alanlarında üretiminin ulusal düzeyde desteklenmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Yeni ödüllerin ilk adayları açıklandı

Yarışmaya dahil olan Ulusal Çizgi Roman ödüllerinin adayları açıklandı.

Haziran ayında “Çizim Festivali” olarak yapılacak törende tüm ödüller kazananlara takdim edilecek. Aydın Doğan Ulusal Çizgi Roman kazananları 8.000’er TL’nin sahibi olacak.

Jüri üyeleri arasında Levent Cantek, Latif Demirci, Ersin Karabulut, Piyale Madra, Umut Südüak ve Başak Ürkmez’in bulunduğu Aydın Doğan Ulusal Çizgi Roman Ödülü Adayları:

• Kebenin Gölgesinde, çizen Ege Avcı, Arka Bahçe Yayıncılık, 2018
  • Gozo ve Sagre, çizen Uğur Erbaş, İletişim Yayınları, 2018