Burs Programı

Aydın Doğan Vakfı’nın amaçlarından birisi de, Atatürk İlkeleri'ne bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine burs vermektir.

Vakıf, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminden başlayarak başarılı ve maddi durumu yetersiz üniversite öğrencilerinin öğrenimlerine katkıda bulunmak amacıyla burs programı başlatmıştır.

Aydın Doğan Vakfı Burs Başvuru Kriterleri

• Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde öğrenci olan ve üniversite giriş sınavında sıralamada ilk 101-500 içinde yer alan ihtiyaç sahibi olan kız öğrencilere,
  • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenci olan ve üniversite giriş sınavında sıralamada ilk 1.000 içinde yer alan ihtiyaç sahibi olan kız öğrencilere ve "Baba Beni Okula Gönder" seferberliği kapsamında yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen kız öğrenci pansiyonlarında ortaöğrenimi süresince kalmış, üniversite giriş sınavında başarı göstererek devlet üniversitelerinde lisans bölümlerine yerleşmeye hak kazanan ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilecektir.

Burs Başvuruları Mühendislik ve Hukuk Fakülteleri için ilgili üniversitelerin burs koordinatörlüğü / komisyonları aracılığıyla, Baba Beni Okula Gönder pansiyonlarında kalmış öğrenciler için ise okul müdürlükleri aracılığıyla yapılacaktır.

Bunların dışında yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvurular, Aydın Doğan Vakfı Burs Komisyonu tarafından değerlendirilerek uygun bulunan adaylar mülakata çağrılacaktır.

Online Başvuru için Tıklayınız

AYDIN DOĞAN VAKFI MENTORLUK PROGRAMI

Aydın Doğan Vakfı cinsiyet eşitliği evrensel ilkesi kapsamında kadının toplumdaki konumunun güçlendirilmesi için kız çocuklarının eğitimi konusunda yürüttüğü çalışmalar kapsamında, öğrencilere, burs desteği verdiği gibi, aynı zamanda kendilerini mesleki ve bireysel düzeyde geliştirmeleri için de Mentorluk Programı düzenlemektedir. Mentorluk programının amacı, burs alan öğrencilerin gelecekte kendi ayakları üzerinde duracak, kültürlü, açık fikirli, başarılı yetişkinler olmasına katkıda bulunmaktır. Doğan Grubunda görevli yöneticilerin gönüllülük esasına dayalı olarak yer aldığı Programda öncelikle Mentorluk ve Menti eğitimleri verilmektedir. Eğitimler sonrası Mentor ve Mentiler eleştirilmekte ve tanışma toplantısı düzenlenmektedir. Verilen eğitimlerde ve tanışma toplantısında Mentorluk programının kapsamı ve kuralları anlatılmaktadır. Programda Mentor ve Menti eşleşmesi bir yıl süreli olarak planlanmaktadır. Süre sonunda programın değerlendirmesi yapılmaktadır.

AYDIN DOĞAN VAKFI GENÇ LİDERLER YAZ KAMPI

Aydın Doğan Vakfı burs alan üniversiteli kızların profesyonel hayata hazırlanmasına destek olmak ve onların geleceğin güçlü liderleri olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla “Genç Liderler Yaz Kampı” düzenlemektedir. Kampta gençler altı gün süresince güne spor ile başlayarak çeşitli sanatsal ve sportif faaliyetlere katılma fırsatı bulmaktadır. Ayrıca öğrencilerin güçlü ve zayıf yanlarını keşfederek sorunlarla baş etme yöntemleri üzerine konuştukları ‘Liderlik’; Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunun ele alındığı ‘Proje Geliştirme’ ve gençlerin ihtiyaç duyduğu alanlar göz önüne alınarak hazırlanan ‘Kişisel Gelişim’ atölyeleri düzenlenmektedir.