Burs Programı

Aydın Doğan Vakfı’nın kurulduğu 1996 yılından bugüne kadar misyon edindiği, öncelikli destek alanlarından biri “eğitim” olmuştur. Eğitime yapılan destek ve teşvikler ile ekonomiye ve nitelikli işgücü gelişimine yapılan katkı bu misyonun en önemli göstergesi olmuştur. Bunun yanı sıra, Aydın Doğan Vakfı, toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmak amacıyla “Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” mottosuyla, özellikle genç kadınların eğitim yoluyla güçlenmesi için faaliyetlerini sürdürmektedir.

Aydın Doğan Vakfı’nın amaçlarından birisi de, Atatürk İlkeleri'ne bağlı, Türkiye’nin kalkınma yolculuğunda çağdaş ve evrensel uygarlığın önemli bir üyesi olması ve en doğru biçimde temsil edilmesi amacıyla çalışmalarını yürütecek, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencisi genç kızlarımıza burs vermektir.

Aydın Doğan Vakfı, Üstün Başarı Bursu ve Eğitim Bursu vermektedir. İki burs için belirlenen kriterler aşağıda yer almaktadır.

Aydın Doğan Vakfı Üstün Başarı Bursu Başvuru Koşulları

• T.C. vatandaşı olmak,
  • Devlet Üniversitelerinde lisans seviyesinde eğitim alan kız öğrenci olmak,
  • Tıp, Mühendislik ve Hukuk Fakültelerinde öğrenci olmak,
  • Üniversite yerleştirme sınav sonucuna göre yerleştirildiği alanda başarı sıralamasında, ilk 15.000 lik sıralamanın içinde olmak
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
  • Başka bir kamu veya özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumundan karşılıklı olan öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.)
  • Başvuru tarihinde 23 yaşını doldurmamış olmak,
  • Ara sınıflar için : Genel not ortalaması 4 üzerinden en az 2,5 olup bir üst sınıfa geçiş hakkını kazanmış olmak ve 3 taneden fazla başarısız dersi bulunmamak,
  • Hazırlık sınıfından 1.sınıfa geçen öğrenciler için; başarılı olarak geçmiş olmak.

Aydın Doğan Vakfı Eğitim Bursu Başvuru Koşulları

• T.C. vatandaşı olmak,
  • Devlet Üniversitelerinde lisans seviyesinde eğitim alan kız öğrenci olmak,
  • "Baba Beni Okula Gönder" seferberliği kapsamında yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen kız öğrenci pansiyonlarında ortaöğrenimi süresince kalmış olmak,
  • Üniversite yerleştirme sınav sonucuna göre yerleştirildiği alanda başarı sıralamasında, ilk 50.000 lik sıralamanın içinde olmak
  • Malvarlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,
  • Başvuru tarihinde 23 yaşını doldurmamış olmak,

Aydın Doğan Vakfı burs başvuruları E-Bursum üzerinden 1-30 Eylül tarihleri arasında alınacaktır. Ön koşulları geçen başvurular, Aydın Doğan Vakfı Burs Komisyonu tarafından değerlendirilerek uygun bulunan adaylar mülakata çağrılacaktır. Sonuçlar adaylara e-posta yoluyla duyurulacaktır.

Aydın Doğan Vakfı Bursları’na nasıl başvurabilirim?

Aydın Doğan Vakfı burs başvuruları E-Bursum üzerinden alınıyor. Burs başvurusu için yapmanız gereken adımlar aşağıda belirtilmiştir. Tüm adımları sorunsuzca takip ederek burs başvurusunda bulunabilirsiniz.

1. E-Bursum’a üye ol.
    Aydın Doğan Vakfı
     Bursu’na başvurabilmek için ilk olarak E-Bursum’a üye olmalısınız. Nasıl üye olacağınızı öğrenmek için E-Bursum’u Üyelik Rehberi videosunu izleyebilirsiniz.

1. Üyeliğini aktive et.
    Üye olurken girmiş olduğunuz e-posta adresine üyeliğini aktive etmeniz için bir aktivasyon bağlantısı gelecek. Üyeliğinizi, gelen e-posta içerisindeki “İşlemi Gerçekleştir” butonuna basarak aktive edebilirsiniz. Aktivasyon bağlantısıyla üyeliğinizi aktive ettikten sonra üyeliğinize giriş yapabilirsiniz. Bu adımda herhangi bir sorun ile karşılaşıyorsanız  E-Bursum’u Keşfet Rehberi’ni izleyebilirsiniz.

1. Profil bilgilerini doldur.
    Üyeliğinize giriş yaptıktan sonra profil bilgilerinizi doldurmalısınız. Profil sayfanızın sol tarafında bulunun Ayarlar'a basarak profil ayarlarına ulaşabilirsiniz. Profil ayarlarınızı eksiksiz doldurduktan sonra profil doluluk oranın %100’e ulaşacak. Bu adımda herhangi bir sorun ile karşılaşıyorsanız ya da profil ayarlarına nereden ulaşabileceğinizi ve bilgilerinizi nasıl doldurmanız gerektiğini öğrenmek istiyorsanız  E-Bursum’u Keşfet Rehberi’ni izleyebilirsiniz.

1. Burs Ara sayfasından Aydın Doğan Vakfı Bursu’nu bul ve başvur’a bas.
    Burs Ara sayfasına girip Aydın Doğan Vakfı Bursu’nu bulup başvur tuşuna basmalısınız. Üstün Başarı Bursu, BBOG Bursu, Üstün Başarı Eski Bursiyerler, BBOG Eski Bursiyerler formlarından size uygun olanını seçiniz. Bu adımda herhangi bir sorun ile karşılaşıyorsanız Burs Başvuru Rehberi’ni izleyebilirsiniz.

1. Burs Açıklaması sayfasından başvuru koşullarını incele.
    Aydın Doğan Vakfı Bursu’nun tüm burs koşullarını bu sayfadan öğrenebilirsiniz. Aydın Doğan Vakfı Bursu’na başvurmadan önce tüm koşullarını dikkatlice okumalısınız. Tüm burs detaylarını okuduktan sonra başvur seçeneğine basarak, bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Bu adımda herhangi bir sorun ile karşılaşıyorsanız Burs Başvuru Rehberi’ni izleyebilirsiniz.

1. Temel Bilgiler sayfasında başvuru bilgilerini incele.
    Temel bilgiler sayfasında Aydın Doğan Vakfı Burs başvurunda geçerli olacak görebilir ve kontrol edebilirsiniz. Bu adımda tüm bilgilerinizin doğru olduğunu mutlaka kontrol etmelisiniz. Tüm bilgilerinizin doğru olduğunu kontrol ettikten sonra bir sonraki adıma geçebilirsiniz. Bu adımda herhangi bir sorun ile karşılaşıyorsanız Burs Başvuru Rehberi’ni izleyebilirsiniz.

1. Burs Başvuru Formu’nu doldur.
    Aydın Doğan Vakfı Burs Başvuru Formu’nu doldurmalısınız. Burs başvurusunda bir sonraki adıma geçebilmek ve sorunsuzca başvuru yapabilmek için bu formu eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurmalısınız. Bu adımda herhangi bir sorun ile karşılaşıyorsanız Burs Başvuru Rehberi’ni izleyebilirsiniz.

1. Başvuru Belgeleri sayfasından istenilen belgeleri yükle.
    Aydın Doğan Vakfı Burs Başvurusu
    için zorunlu olan belgeleri bu adımda yükleyebilirsiniz. Yüklemen gereken belge e-Devlet bünyesinde bulunuyorsa, belgeyi e-Devlet’ten indirip yüklemelisiniz. (Örneğin öğrenci belgesini e-Devlet’ten indirdiğin belgeni yüklemelisiniz.) Yükleyeceğiniz belgeler PDF formatında ve güncel (son 3 ay içerisinde alınmış) olması gerekiyor. Belgelerinizi yükledikten sonra “Devam Et” butonuna basarak burs başvurunu tamamlayabilirsiniz. Bu adımda herhangi bir sorun ile karşılaşıyorsanız ya da nasıl belge yükleyeceğinizi ve belge yüklerken dikkat edilmesi gereken noktaları öğrenmek istiyorsanız Belge Yükleme Rehberi’ni izleyebilirsiniz.

1. Tebrikler! Aydın Doğan Vakfı Burs Başvurunu tamamladın.
    Burs başvurunuzu tamamladığında telefon numaranıza burs başvurunu tamamladığınızı bildiren bir bilgilendirme mesajı gelecek. Bu sayede başvurunu tamamladığınıza emin olabilirsiniz. Yaptığınız burs başvurusunun durumunu takip etmek için profilinde bulunan Başvurularım sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

AYDIN DOĞAN VAKFI MENTORLUK PROGRAMI

Aydın Doğan Vakfı cinsiyet eşitliği evrensel ilkesi kapsamında kadının toplumdaki konumunun güçlendirilmesi için kız çocuklarının eğitimi konusunda yürüttüğü çalışmalar kapsamında, öğrencilere, burs desteği verdiği gibi, aynı zamanda kendilerini mesleki ve bireysel düzeyde geliştirmeleri için de Mentorluk Programı düzenlemektedir. Mentorluk programının amacı, burs alan öğrencilerin gelecekte kendi ayakları üzerinde duracak, kültürlü, açık fikirli, başarılı yetişkinler olmasına katkıda bulunmaktır. Doğan Grubunda görevli yöneticilerin gönüllülük esasına dayalı olarak yer aldığı Programda öncelikle Mentorluk ve Menti eğitimleri verilmektedir. Eğitimler sonrası Mentor ve Mentiler eleştirilmekte ve tanışma toplantısı düzenlenmektedir. Verilen eğitimlerde ve tanışma toplantısında Mentorluk programının kapsamı ve kuralları anlatılmaktadır. Programda Mentor ve Menti eşleşmesi bir yıl süreli olarak planlanmaktadır. Süre sonunda programın değerlendirmesi yapılmaktadır.

AYDIN DOĞAN VAKFI GENÇ LİDERLER YAZ KAMPI

Aydın Doğan Vakfı burs alan üniversiteli kızların profesyonel hayata hazırlanmasına destek olmak ve onların geleceğin güçlü liderleri olarak yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla “Genç Liderler Yaz Kampı” düzenlemektedir. Kampta gençler altı gün süresince güne spor ile başlayarak çeşitli sanatsal ve sportif faaliyetlere katılma fırsatı bulmaktadır. Ayrıca öğrencilerin güçlü ve zayıf yanlarını keşfederek sorunlarla baş etme yöntemleri üzerine konuştukları ‘Liderlik’; Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği konusunun ele alındığı ‘Proje Geliştirme’ ve gençlerin ihtiyaç duyduğu alanlar göz önüne alınarak hazırlanan ‘Kişisel Gelişim’ atölyeleri düzenlenmektedir.