Aydın Doğan Vakfı’nın amaçlarından birisi de, Atatürk İlkeleri’ne bağlı, milli duygulara sahip, sağlam karakterli ve güvenilir, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan, üniversite öğrencilerine burs vermektir.

Vakıf, 2015-2016 eğitim-öğretim döneminden başlayarak başarılı ve maddi durumu yetersiz üniversite öğrencilerinin öğrenimlerine katkıda bulunmak amacıyla burs programı başlatmayı hedeflemektedir.

Aydın Doğan Vakfı Burs Başvuru Kriterleri

• Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğrenci olan ve üniversite giriş sınavında sıralamada ilk 101-500 içinde yer alan ihtiyaç sahibi olan kız öğrencilere,
  • İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenci olan ve üniversite giriş sınavında sıralamada ilk 1.000 içinde yer alan ihtiyaç sahibi olan kız öğrencilere ve “Baba Beni Okula Gönder “kampanyası kapsamında yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen kız öğrenci pansiyonlarında ortaöğrenimi süresince kalmış, üniversite giriş sınavında başarı göstererek devlet üniversitelerinde lisans bölümlerine yerleşmeye hak kazanan ihtiyaç sahibi öğrencilere burs verilecektir.

Burs Başvuruları Mühendislik ve Hukuk Fakülteleri için ilgili üniversitelerin burs koordinatörlüğü/komisyonları aracılığıyla, Baba Beni Okula Gönder pansiyonlarında kalmış öğrenciler için ise okul müdürlükleri aracılığıyla yapılacaktır.

Bunların dışında yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. Başvurular, Aydın Doğan Vakfı Burs Komisyonu tarafından değerlendirilerek uygun bulunan adaylar mülakata çağrılacaktır.

Burs Başvuru Formunu indirmek için tıklayınız