Aydın Doğan Vakfı’nın 32 yıldır düzenlediği “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması”na katılan Mülteciler konulu karikatürlerinden oluşan seçki, Galeri Işık’dan sonra yoğun istek üzerine 2 Kasım 2015 Pazartesi gününden (bugün) itibaren Basın Müzesi’nde her gün 09:00 - 18:00 arası halkın izlenimine sunulmaya devam edecek.

13 Ekim 2015 tarihinde Galeri Işık Teşvikiye’de açılan Uzun İnce Bir Yolda Mülteciler Sergisi, yoğun istek üzerine 2 Kasım 2015 itibariyle Basın Müzesi’nde sergilenmeye devam ediyor.

Aydın Doğan Vakfı’nın düzenlediği Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması 1983 yılından bu yana onlarca ülkeden yüzlerce karikatürcüyü ağırlıyor ve yine uluslararası saygın karikatürcülerden oluşan bir seçici kurulun değerlendirmesi sonucu ödüller veriyor. Son yıllarda tüm dünyanın en önemli sorunlarında biri; başka sorunlara da kaynaklık ettiği için ‘mülteciler sorunu’...

Toplumsal sorumluluk projelerinde her zaman daha iyi, daha güzel ve daha insanca yaşanacak bir dünyayı amaçlayan Aydın Doğan Vakfı, Mülteciler sorununun değişik boyutlarına dikkat çekmek amacıyla arşivindeki 80.000’i aşkın karikatürden seçmelerle Uzun İnce Bir Yolda Mülteciler sergisini hazırladı. Sergide 16 ülkeden 37 sanatçının karikatürü yer alıyor. Sergi, 13 Kasım 2015 tarihine kadar gezilebilecek.

Adres: Basın Müzesi Divanyolu Cad. No: 76 Çemberlitaş İstanbul