15-20 Mayıs 2016

Aydın Doğan Vakfı'nın yaptırdığı yurtlarda ve Baba Beni Okula Gönder yurtlarında kalan 39 kız öğrenci öğretmenleriyle birlikte, Vakfın konuğu olarak İstanbul'a geldi. Başarılarıyla ön plana çıkan kız öğrencilere ödüllerini Vakıf Başkanı Hanzade Doğan Boyner ve Doğan Grubu yöneticileri verdi.

Aydın Doğan Vakfı’nın 2009 yılından beri düzenlediği ve 2014 yılından beri Baba Beni Okula Gönder yurtlarında kalan öğrencilerin de dahil olduğu “Başarı Beni İstanbul’a Götürüyor” gezisi kapsamında 39 başarılı kız öğrenci ve onlara eşlik eden öğretmenleri, 15-20 Mayıs tarihleri arasında Vakfın konuğu olarak İstanbul’da ağırlandılar.

Geziye İstanbul’un Tarihi Yarımadası’nda yaptıkları turla başlayan öğrenciler için Doğan Holding’te bir ödül töreni düzenlendi. Tören başlangıcında bir konuşma yapan Aydın Doğan, kendisinin de dört kızı olduğunu hatırlatarak, başarılı kız öğrencilerini görmekten her zaman mutluluk duyduğunu belirterek, her alanda çok güzel işler yapmalarını temenni etti.

Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner ise konuşmasında, “Bizim için sizi burada görmek büyük mutluluk kaynağı. Biz Baba Beni Okula Gönder seferberliğine başladığımızda hedefimiz Türkiye’de okula gidemeyen tek bir kız çocuğunun kalmamasıydı. Bugün bu hedefe çok yaklaştık. Ama şimdi daha büyük hedeflerimiz var; artık yapmak istediğimiz, her birinizin kendini erkeklerle eşit hissetmesi, meslek sahibi olması, kendi ayaklarının üzerinde durması. Çalışırsanız, isterseniz, biz de Aydın Doğan Vakfı olarak her engeli aşmanıza destek olacağız. Kimsenin sizi yıldırmasına izin vermeyin.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Muş, Van, Gümüşhane, Ağrı, Konya, Erzurum, Kahramanmaraş, Tekirdağ’dan gelen 39 başarılı kız öğrenci ve öğretmenleri ödüllerini Vakıf Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Doğan Holding Ceo’su Soner Gedik, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksoy’un elinden aldılar. Öğrenciler ve öğretmenlerine D&R’dan hediye çeki ve Doğan Kitap’tan kitap hediye edilirken, başarılı öğrenciler aynı zamanda hepsiburada.com’dan HP Pavillion Taşınabilir Bilgisayar sahibi oldular.

Başarılı kız öğrenciler gezi süresince İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfederek eğlenceli etkinliklere katıldılar, Forum İstanbul Sea Life Akvaryum’un misafiri oldular. Boğaziçi Üniversitesi, KAGİDER, Kanal D ve Hürriyet Gazetesi’ni ziyaret ederek kariyerlerine yön verecek rol modellerle bir araya gelen kız öğrenciler, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Bahçelievler İlçesi’nin düzenlediği törene de katıldılar.

Fotoğraf galerisi için tıklayınız

15-20 Mayıs 2016

Fotoğraf galerisi için tıklayınız

23-28 Mayıs 2015

“Baba Beni Okula Gönder” yurtlarında kalan lise ikinci sınıf öğrencileri arasından en başarılı ilk üç öğrenci yanlarında öğretmenleriyle birlikte her yıl İstanbul’da bir hafta süreyle Aydın Doğan Vakfı’nın misafiri olmaktadır.

Aydın Doğan Vakfı tarafından tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen 14 kız öğrenci yurdunda kalan en başarılı 42 öğrenci ile 14 öğretmen, Üsküdar Altunizade'deki Doğan Holding binasında düzenlenen törenle ödüllendirilmiştir. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın da katıldığı tören öncesinde, Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Erzurum, Gümüşhane, Tokat, Osmaniye, Kars, Muğla, Siirt ve Ağrı Doğubayazıt'tan gelen öğrencilerle tek tek sohbet edip, ilgilenmiş ve çeşitli hediyeler sunmuştur.

“Başarılı Olmanız Sürpriz Değil"
Tören kapsamında salonda bulunan kız öğrencilere seslenen Hanzade Doğan Boyner, “Sohbet ederken sizlere ne istediğinizi sordum. 'Yatak odalarına masa konulsun, daha fazla ders çalışmak istiyoruz. Etüt odaları erken kapanmasın. Bilgisayar haftada 1 gün yetmiyor.' Bir iki tane 'Konsere gidelim, sosyal aktivitemiz olsun' diyenler oldu. Ama, genelde ders çalışmak istiyorsunuz. O nedenle başarılı olmanız bir sürpriz değil." ifadesini kullandı.

Üniversiteyi Kazanan En Başarılı 20 Öğrenciye Burs
Annesinin ve kendi hayatından örnekler veren Hanzade Doğan Boyner, “Annemin içinde hep okuyamamak, meslek sahibi olamamak ukde kalmış. Ve bize de hep, 'Ayaklarınızın üzerinde duracaksınız. Ne yaparsanız yapın, kendi kendinize bakacaksınız. Ne babanın, ne kocanın parası; kendi kendinize bakacaksınız' dedi. Ben de annemin bana verdiği nasihati sizlere vermek istiyorum" dedi. Boyner ayrıca, öğrencilere bir sürpriz yaparak, üniversiteyi kazanan en başarılı 20 öğrenciye de burs vereceklerini açıkladı.

Yöneticiler de Deneyimlerini Paylaştı
Hanzade Doğan Boyner, daha sonra mikrofonu Doğan Holding'te çalışan yöneticilere verdi. Aralarında Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ve Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen'in de bulunduğu yöneticiler, kız öğrencilerle deneyimlerini paylaştı, öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Tablet Bilgisayar, Kitap ve Doğan Kitap'tan Hediye Çeki Verildi
Başarılı 42 kız öğrencinin gruplar halinde sahneye çağrıldığı törende, öğrencilere tablet bilgisayar, kitap ve Doğan Kitap'tan hediye çekinden oluşan hediyelerini Hanzade Doğan Boyner, Yahya Üzdiyen, Doğan Yayın Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksoy, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Erol Çamur ve ADV Yürütme Kurulu Başkanı Canan Fetvacı verdi.

Aydın Doğan Sürprizi
Törenin sonlarına doğru Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan salona girerek, konuk çocuklarla ilgilendi ve tek tek nereden geldiklerini sordu.

"Gazeteci Olun, Ama Gazete Sahibi Olmayın"
Öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulunan Aydın Doğan, “Hayatınızın en güzel çağını yaşıyorsunuz.

Hepiniz ayrı ayrı meslekler edineceksiniz. Bana sorarsanız, 36 yıldır gazete sahipliği yapıyorum, siz gazete sahibi olmayın, televizyon sahibi olmayın. Ama size tavsiyem, iyi gazetelerde iyi yazar olun. Televizyonlarda parlak öğrenciler olun. Hem iyi para kazanırsınız, bir de çok ününüz olur. Ama sahibi olursanız, yanarsınız. Biri bir kabahat işler, sana sorarlar. Benim gazetelerimde çalışan 10 bin adam var. Her biri bir şey söylüyor, bir şey yazıyor, bana soruyorlar. O yüzden gazeteci olun, ama gazete sahibi olmayın" dedi.
Aydın Doğan'ın bu sözleri salonda büyük alkış alırken, tören toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

2015 yılı fotoğraf galerisi için tıklayınız

Aydın Doğan Vakfı başarılı kız öğrencileri ağırladı

22-27 Haziran 2014

Aydın Doğan Vakfı, Baba Beni Okula Gönder kampanyası kapsamında yaptırılan yurtlarda kalan başarılı kız öğrencileri İstanbul’da ağırladı. Bu yıl okullarında üstün başarı gösteren 27 öğrenci 3 gün boyunca İstanbul’un tarihi mekanlarını ve müzelerini gezdi. Gezinin son gününde Kanal D binasında düzenlenen törenle öğrencilere Aydın Doğan Vakfı tarafından tablet bilgisayar hediye edildi.
Erzurum’daki Nenehatun Kız Lisesi Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Gümüşhane’nin Köse İlçesi’ndeki Köse Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Gümüşhane’nin Kürtün İlçesi’ndeki Kürtün Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Gümüşhane’nin Kelkit Hacı Hüsrev Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Gümüşhane’nin Şiran İlçesi’ndeki Aydın Doğan Vakfı Şiran Kız Öğrenci Yurdu, Denizli’nin Tavas İlçesi’ndeki Çağdaş Yaşam Abdullah Egemen Kız Öğrenci Yurdu, Midyat’taki Çağdaş Yaşam Ergün Öner-Mehmet Öner Kız Öğrenci Yurdu, Konya’nın Ereğli İlçesi’ndeki Baba Beni Okula Gönder Ereğli Kız Öğrenci Yurdu ve Nevşehir’deki Hanife Tevfik Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan 27 öğrenci, yıl boyu gösterdikleri başarılarının ödüllerini İstanbul seyahati kazanarak aldı.

Aydın Doğan Vakfı tarafından gerçekleştirilen organizasyon kapsamında geçtiğimiz Pazar günü İstanbul’a gelen öğrenciler Zeytinburnu Polisevi’nde misafir edildi. Çoğu İstanbul’u ilk kez gören öğrenciler ilk gün Sultanahmet, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı ve Çamlıca’yı gezip Boğaziçi Üniversitesi’ni tanıdı. İkinci gün ise kız öğrenciler kültür turunda Sabancı Müzesi, Dolmabahçe Sarayı ve Beşiktaş Deniz Müzesi’ni gezdi.

İstanbul gezisini tamamlayan öğrenciler bugün, Hürriyet Dünyası ve Kanal D binasını gezdi. Bu gezinin ardından öğrenciler için Kanal D binası VİP salonunda tören düzenlendi. Törene Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Gündüz Alpman, Hanife Tevfik Kız Öğrenci Yurdu bağışçısı İsmet Aktekin, Hürriyet Gazetesi Haber Müdürü Celal Korkut, Hürriyet Gazetesi Eğitim Servis Müdürü Nuran Çakmakcı ve öğrenciler katıldı.
Törende her sene ailelerinin daha da genişlediğini ifade eden Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetfacı, “Aydın Doğan Vakfı olarak 5. yıldır yurtlardaki başarılı öğrencileri İstanbul’a getiriyoruz. Bu sene grubumuzu daha da genişlettik. Baba beni okula gönder kampanyası kapsamında yapılan 9 öğrenci yurdundan kız öğrencilerimizi davet ettik. Öncelikle bütün bu başarılı karneleri getirip, yurdun en başarılı öğrencileri olma sıfatını kazanan bütün öğrencileri kutluyorum. Bizim ümidimiz burada size üniversiteleri tarihi kültürel yerleri gezdirirken sizi heveslendirmek, üniversiteye gitmenin size getireceği güzellikleri faydaları görmeniz, biraz daha yaklaşmanız. Onun için bu başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum. Mutlaka üniversiteye kendinizi iyi hazırlamanızı, hayata iyi hazırlamanızı, üniversiteye girmeseniz de kendine güvenen, başarılı, işini seven, hayatı seven gençler olarak yetişmenizi, ileride de güzel aileler yetiştirmenizi istiyorum. Biz hep buradayız. Her sene gelen öğrencilerimizle birlikte grubumuz daha da büyüyor, ailemiz büyüyor diye bakıyorum. Onun için iletişimimizin hiçbir zaman kopmamasını diliyorum. Sizlerin önümüzdeki yıllarda başarılarınızın devamını hep birlikte izleyeceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Fetvacı’nın konuşmasının ardından öğrencilere tablet bilgisayar, gezide eşlik eden öğretmenlerine ise kitap hediye edildi.

2013

Aydın Doğan Vakfının Yaptırdığı Yurtlar’da Kalan En Başarılı 15 Kız Öğrenci 25 Haziran’da Vakfın Konuğu Olarak İstanbul’da

Vakfımızca yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan Gümüşhane İli Kelkit Hacı Hüsrev Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Köse Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Kürtün Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Şiran Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu ile Erzurum ili Nene Hatun Kız Lisesi “Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurtları”nda kalan ve not ortalaması en yüksek toplam 15 kız öğrenci, kültürel gelişimlerine katkı sağlamak ve ödüllendirilmek üzere, 5 koordinatör öğretmen ile birlikte Vakfımızın konuğu olarak 25 Haziran’da İstanbul’a geldiler.

İstanbul’un tarihini yerlerini ve müzelerinin bazılarını gezen kız öğrencilere, ödülleri 27 Haziran 2012 tarihinde Kanal D binasında verildi.

2012

Aydın Doğan Vakfının Yaptırdığı Yurtlar’da Kalan En Başarılı 15 Kız Öğrenci 19 Haziran’da Vakfın Konuğu Olarak İstanbul’da

Vakfımızca yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan Gümüşhane İli Kelkit Hacı Hüsrev Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Köse Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Kürtün Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Şiran Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu ile Erzurum ili Nene Hatun Kız Lisesi “Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurtları”nda kalan ve not ortalaması en yüksek toplam 15 kız öğrenci, kültürel gelişimlerine katkı sağlamak ve ödüllendirilmek üzere, 5 koordinatör öğretmen ile birlikte Vakfımızın konuğu olarak 19 Haziran’da İstanbul’a geldiler.

İstanbul’un tarihini yerlerini ve müzelerinin bazılarını gezen kız öğrencilere, ödülleri 22 Haziran Cuma günü saat 11.00’de Kanal D binasında verildi.

2011

Aydın Doğan Vakfının Yaptırdığı Yurtlar’da Kalan En Başarılı 18 Kız Öğrenci 21 Haziran’da Vakfın Konuğu Olarak İstanbul’da

Vakfımızca yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan Gümüşhane ili Kelkit “Hacı Hüsrev Doğan Kız Yurdu”, Köse, Kürtün ve Şiran’da bulunan“Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurt”ları ile Erzurum’da bulunan Nene Hatun Kız Lisesi “Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu”nda kalan, not ortalaması en yüksek toplam 18 kız öğrenci, eğitimlerine, kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ve ödüllendirilmek üzere, altı koordinatör öğretmen ile birlikte Vakfımızın konuğu olarak 21 Haziran 2011’de İstanbul’a geldiler.

Aydın Doğan Vakfı, geçen yıllarda olduğu gibi 18 başarılı kız öğrencilerin birincilerine ve ikincilerine netbook, üçüncülerine saat ve gelen tüm öğrenci ve öğretmenlere kitap armağan etti.

İstanbul’un tarihini yerlerini ve müzelerinin bazılarını gezecek olan kız öğrencilere, ödülleri 24 Haziran Cuma günü saat 12.10’da Hürriyet Binası’nda verildi.

2010

Aydın Doğan Vakfının Yaptırdığı Yurtlar’da Kalan En Başarılı 15 Kız Öğrenci 22 Haziran da Vakfın Konuğu Olarak İstanbul’da

Vakfımızca yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığına bağışlanan Gümüşhane ili Kelkit “Hacı Hüsrev Doğan Kız Yurdu”, Köse, Kürtün ve Şiran’da bulunan“Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurt”ları ile Erzurum’da bulunan Nene Hatun Kız Lisesi “Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu”nda kalan, not ortalaması en yüksek toplam 15 kız öğrenci, eğitimlerine ve kültürel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla ve ödüllendirilmek üzere, beş koordinatör öğretmen ile birlikte Vakfımızın konuğu olarak 22 Haziran 2010’da İstanbul’a geldiler.

Aydın Doğan Vakfı, geçen yıllarda olduğu gibi 15 başarılı kız öğrencilerin birincilerine dizüstü bilgisayar, ikincilerine ve üçüncülerine saat, gelen tüm öğrenci ve öğretmenlere kitap armağan etti.

İstanbul’un tarihini yerlerini ve müzelerinin bazılarını gezecek olan kız öğrencilere, ödülleri 25 Haziran Cuma günü saat 12.30 da Hürriyet Binası’nda verildi.

2009

Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurtları’ndaki Başarılı Öğrenciler Aydın Doğan Vakfı Konuğu Olarak İstanbul’a Geldiler

Vakfımızca yaptırılıp Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan Gümüşhane ili Kelkit Hacı Hüsrev Doğan Kız Öğrenci Yurdu, Köse, Kürtün ve Şiran’da bulunan Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurtları ile Erzurum’da bulunan Nene Hatun Kız Lisesi Aydın Doğan Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan, ayrıca Torul’da okuyan ve not ortalaması en yüksek toplam 18 kız öğrenci ödüllendirilmek üzere 5 koordinatör öğretmen ile birlikte Vakfımızın konuğu olarak 23 Haziran 2009 tarihinde İstanbul’a geldiler.

Başarılı kız öğrencilerin ödülleri, Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı tarafından 24 Haziran Çarşamba günü saat 12:30’da Hürriyet VIP Salonu’nda verildi.

Başarılı öğrenciler ayrıca üç gün boyunca İstanbul’un tarihi yerlerini ve müzelerini gezdiler.