Baba Beni Okula Gönder Seferberliği

Aydın Doğan Vakfı olarak bu yolculukta önce 5 kız yurdu yaptırıp, kızlarımıza burs vererek görev aldık, şimdi ise çalışmalarımızı Aydın Doğan Vakfı çatısı altında daha da geniş bir yelpazeye yayarak, BBOG adı ve felsefesi ile birlikte kızlarımız için yoğun bir şekilde çalışıyoruz.

Baba Beni Okula Gönder Seferberliği

BBOG

“Baba Beni Okula Gönder”(BBOG) seferberliği, 23 Nisan 2005’te Doğan Gazetecilik tarafından Türkiye’nin her köşesinde her kız çocuğunun eğitim olanaklarından yararlanabilmesini sağlamak amacıyla başlatılmıştır. Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Doğan Gazetecilik Onursal Başkanı Hanzade Doğan Boyner’in fikir önderliğinde hayata geçirilen kampanya, bugüne dek birçok kız çocuğunun donanımlı ve üretken bireyler olarak yetişmesine destek olmuştur.

Asıl hedefi, eğitim seferberliğini tüm Türkiye’ye yaymak ve her kız çocuğunu okullu yapmak olan “Baba Beni Okula Gönder” seferberliği, içinde maddi destek, toplumsal bilinci geliştirme ve yapısal sorunların giderilmesine yönelik etkinliklerin bulunduğu üç boyutlu bir çalışma olarak tasarlanmış ve uygulanmıştır.

“Baba Beni Okula Gönder” seferberliği 300 binin üzerinde destekçisi, aldığı ödüller, kız çocuklarının eğitimi için sağlanan 35 milyon TL’nin üzerinde kaynak ile Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden biri olmuştur.

Ayrıntılı bilgi için: www.bababeniokulagonder.org