Daha güçlü bir Türkiye, daha eğitimli gençlerimizin ellerinde yükselecek.

Aydın Doğan Vakfı tarafından yaptırılıp devlete bağışlanan okullar aşağıda listelenmiştir:

Işıl Sema Doğan İlkokulu / Gümüşhane

500'e yakın öğrencinin bulunduğu Işıl Sema Doğan İlkokulu, yörenin seçkin eğitim kurumlarının başında gelmektedir.

T.C. Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu / Erzurum

Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsü içinde yer alan okul, Doğu Anadolu'nun en iyi okulu olma hedefi doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Kelkit – Gümüşhane

Elektrik, Bilgisayar, Muhasebe, Hazır Giyim, İklimleme ve Tesisat dallarında eğitim veren yatılı okul, çağdaş eğitimin Türkiye'nin her köşesine yayılması istenilen örneklerinden birini oluşturmaktadır. Okulun ayrıca 156 kişilik yatılı yurdu da bulunmaktadır.

Erzincan Sosyal Bilimler Lisesi / Erzincan

Doğan Grubu tarafından çağdaş öğretmenler yetiştirmek amacıyla kurulan ve sonrasında Sosyal Bilimler Lisesi’ne dönüşen, her türlü çağdaş olanağa sahip olan bu okulun öğrencileri üniversite giriş sınavlarında da üstün başarı göstermektedir. Okulun ayrıca 110 kişilik yatılı yurdu da bulunmaktadır.

Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / Erzincan

Okul, Erzincan halkına uygulama restoranı olarak hizmet vermekte, ayrıca toplu yemek ve organizasyonlarda yörenin önemli bir ihtiyacını karşılamaktadır. Okulun ayrıca 120 kişilik yatılı yurdu da bulunmaktadır.

Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / İstanbul

Bahçelievler Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iletişim sektörünün (Radyo-TV, Gazete, Halkla İlişkiler) ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirmek amacı ile Aydın Doğan Vakfı'nca yaptırılmış, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağışlanmıştır.

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu / Gümüşhane

Organik Tarım, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Endüstriyel Elektronik Programları, Muhasebe Programı ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı dallarında eğitim veren okul Türkiye'nin en çok tercih edilen meslek yüksekokullarından biridir. Okulun hazırlık sınıflarındaki İngilizce eğitimi, Aydın Doğan Vakfı'nın sağladığı olanaklarla ve tamamı anadili İngilizce olan öğretmenlerden oluşan bir ekip tarafından yürütülmektedir.

Bağcılar Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi / İstanbul

Bağcılar Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, modern derslikleri, teknolojik alt yapısı, her türlü ihtiyacı karşılayacak sosyal ve eğitim alanlarıyla geleceğimizin sağlıklı Türkiye’si için önemli bir açığı kapatmaktadır. Bağcılar Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Acil Tıp Teknisyenliği, Anestezi Teknisyenliği ve Hemşirelik bölümlerinde eğitim vermektedir. Okulda fizik laboratuvarı, kimya laboratuvarı, biyoloji ve anatomi laboratuvarı, acil tıp teknisyenliği laboratuvarı, hemşirelik uygulama laboratuvarı bulunmaktadır.

Ataşehir Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi

Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi 2010 yılında İstanbul Prof. Faik Somer Spor Lisesi Müdürlüğü bünyesinde açılmıştır. 2013 yılında Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin birbirinden ayrılması ile müstakil müdürlük haline dönüşmüştür. 2015 - 2016 yılında Aydın Doğan Vakfı ile İstanbul Valiliği arasında yapılan protokol doğrultusunda Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi adını alan okul, Proje Okulu statüsünde eğitim öğretim vermektedir. Daha önceki yıllarda ilköğretim okulu olarak inşa edilen okul binası Aydın Doğan Vakfı tarafından Güzel Sanatlar Liseleri eğitimine uygun hale getirilmiştir. Güzel Sanatlar dendiğinde başarılarıyla ilk akla gelen okul olma vizyonu bulunan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi bu gün eğitim ortamları, eğitim araçları, öğretim materyalleri ile idareci ve öğretmen kadrosu bakımından eksiksiz bir şekilde eğitim öğretimine devam etmektedir.

Bünyesinde Görsel Sanatlar ve Müzik alanları bulunan okula her yıl yetenek sınavı ile toplam 60 öğrenci alınmaktadır. Müzik alanında Piyano eğitimi tüm müzik sınıflarında zorunlu ders olup her öğrenci bunun yanında Keman, Viyola, Viyolonsel (Çello), Bağlama, Ud, Kanun, Gitar, Konturbas, Klarnet ve Flüt enstrümanlarından birini eğitimini almak üzere seçer. Görsel Sanatlar alanında öğrenciler Desen Çalışmaları dersinin yanında iki boyutlu ve üç boyutlu sanat atölyesi, heykel atölyesi ve grafik atölyesi çalışmalarına yönelik de eğitim alırlar.