Aydın Doğan Bilim ve Sanat Merkezi, Afyon

Aydın Doğan Bilim ve Sanat Merkezi; okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim çağındaki üstün ve özel yetenekli öğrencilerin bu yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılan bağımsız özel bir eğitim kurumudur.

Merkez’de verilen eğitim, normal eğitimden yararlanamayan veya kısmen yararlanabilen çocuklar için alanında uzman özel eğitimciler tarafından özel araç, gereç ve programlar kullanılarak gerçekleştirilen bir eğitimdir.

Merkez’in işlevi ise, yakın çevrenin her türlü üretim, yapım, teknoloji, bilim, sanat ve hizmet ihtiyacına yönelik projeler geliştirmek ve bu projeleri hayata geçirmektir.

Gerçek yaşam ve sorunları ilgili uzmanlarla birlikte teşhis etmek, çözüm önerileri üretmek, bunları uygulamak ve değerlendirme raporlarını yazmak gibi aşamalardan oluşan proje çalışmaları, hem “yaparak-yaşayarak öğrenmeye” olanak vermek hem de endüstrinin genç yeteneklerden yararlanmasına fırsat tanımaktadır.

TEGV Sema ve Aydın Doğan Eğitim Parkı, Fındıkzade-İstanbul

TEGV Sema ve Aydın Doğan Eğitim Parkı, İstanbul Fındıkzade’de 1996 yılında açılmış ve başlangıcından bugüne kadar on binlerce çocuğa eğitim desteği vermiştir. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na bağlı Park’ta 27.000 m² açık alanda idari bina, eğitim binası, misafirhane, gönüllü akademisi ve rampa altı olmak üzere 5 bina ve 1 spor salonu bulunmaktadır. Çocukların sanat ve spor alanlarında eğitim gördüğü Park’ta bilgisayar okuryazarlığı, drama atölyesi, basketbol, oyunlarla spor, bilgisayar, İngilizce, matematik ve fen gibi pek çok etkinlik/ders gerçekleştirilmektedir.

TSYD Aydın Doğan Eğitim Merkezi

TSYD Aydın Doğan Eğitim Merkezi, 139,5 m2 alanı kapsayan 50 kişilik bir merkezdir. Spor kulüplerinin ve spor camiasında görev yapanların basın toplantıları, eğitim seminerleri ile yönetim kurulu toplantıları burada yapılmaktadır.

Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Oditoryumu

Galatasaray Üniversitesi Aydın Doğan Oditoryumu, 400 m2 alan üzerinde 250 kişilik bir konferans salonu ve fuayeden oluşmaktadır. Akustik tavan ve duvarlarla kaplı olan salon simultane tercüme ve seslendirme düzenine sahip olan salonda uluslararası kongreler, konferanslar, seminerler ve film gösterimleri düzenlenmektedir.

Fotoğraf galerisi için tıklayınız

London School of Economics (LSE - Avrupa Enstitüsü) “Çağdaş Türkiye Araştırmaları Kürsüsü”

Aydın Doğan Vakfı, London School of Economics’e (LSE - Avrupa Enstitüsü) “Çağdaş Türkiye Araştırmaları Kürsüsü” kurulması için T.C. Merkez Bankası, Odalar ve Borsalar Birliği, Dışişleri Bakanlığı ve TAV'ın işbirliğiyle eğitim yardımı yapmıştır. Türkiye dışında kurulan kürsü bir ilk özelliği taşımaktadır. Avrupa'da ekonomi alanında en iyi eğitim veren ve lider yetiştiren üniversite olarak tanınan LSE’nin Direktörü Sir Howard Davies, İstanbul'da yapılan törende, bu kürsünün Türkiye'nin AB ilişkileri açısından son derece olumlu olduğunu dile getirmiştir.