Okullar

Aydın Doğan Vakfı tarafından yaptırılıp devlete bağışlanan okullar aşağıda listelenmiştir:

Ataşehir Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi

Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi 2010 yılında İstanbul Prof. Faik Somer Spor Lisesi Müdürlüğü bünyesinde açılmıştır. 2013 yılında Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinin birbirinden ayrılması ile müstakil müdürlük haline dönüşmüştür. 2015 - 2016 yılında Aydın Doğan Vakfı ile İstanbul Valiliği arasında yapılan protokol doğrultusunda Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi adını alan okul, Proje Okulu statüsünde eğitim öğretim vermektedir. Daha önceki yıllarda ilköğretim okulu olarak inşa edilen okul binası Aydın Doğan Vakfı tarafından Güzel Sanatlar Liseleri eğitimine uygun hale getirilmiştir. Güzel Sanatlar dendiğinde başarılarıyla ilk akla gelen okul olma vizyonu bulunan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi bu gün eğitim ortamları, eğitim araçları, öğretim materyalleri ile idareci ve öğretmen kadrosu bakımından eksiksiz bir şekilde eğitim öğretimine devam etmektedir.

Bünyesinde Görsel Sanatlar ve Müzik alanları bulunan okula her yıl yetenek sınavı ile toplam 60 öğrenci alınmaktadır. Müzik alanında Piyano eğitimi tüm müzik sınıflarında zorunlu ders olup her öğrenci bunun yanında Keman, Viyola, Viyolonsel (Çello), Bağlama, Ud, Kanun, Gitar, Konturbas, Klarnet ve Flüt enstrümanlarından birini eğitimini almak üzere seçer. Görsel Sanatlar alanında öğrenciler Desen Çalışmaları dersinin yanında iki boyutlu ve üç boyutlu sanat atölyesi, heykel atölyesi ve grafik atölyesi çalışmalarına yönelik de eğitim alırlar.