Aydın Doğan Vakfı’nın nitelikli medya çalışanı ve yöneticisi yetişmesine katkı sağlamak amacıyla üniversitelerin İletişim Fakültelerinde öğrenim gören lisans öğrencilerine yönelik düzenlediği 27. Genç İletişimciler Yarışması sonuçlandı. Yarışmanın Ödül Töreni, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliğiyle üniversitenin santralistanbul Kampüsü’nde yapıldı.

40 üniversitenin İletişim Fakültelerinden Yazılı, Görsel, İşitsel, Reklam, Halkla İlişkiler ve İnternet Yayıncılığı dallarında 1.093 öğrencinin 925 çalışma ile katıldığı yarışmada, Seçici Kurullar 20 üniversitenin 105 öğrencisini 62 projeyle ödüle değer buldu.

Hanzade Doğan Boyner: “Nitelikli haber, değerini kaybetmeyecek!”
Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ödül töreninin açılışında yaptığı konuşmada, dünyadaki hızlı değişime paralel olarak iletişimin de değiştiğini, dönüştüğünü vurguladı. Hanzade Doğan Boyner, “Türkiye’nin en önemli iletişim markalarını yönetmenin sorumluluğuyla Aydın Doğan Vakfı olarak 27 yıldır Genç İletişimciler Yarışmasını düzenliyoruz. Medyaya doğru iletişimcileri yetiştirmek için onların okul hayatında da yanlarında olup okulda öğrendiklerini sahada uygulamalarına destek oluyoruz. Genç iletişimcilere vermek istediğim en önemli mesaj, iletişimin özünde yatan değerleri unutmamaları; samimi, adil ve gerçek olmaları. Bu değerlere sahip olduğunuz sürece, uzun vadede siz kazanırsınız, Türkiye kazanır.” şeklinde konuştu.

Gazetecilik küllerinden doğacak mı?
27. Genç İletişimciler Yarışması’nın Ödül Töreni öncesinde Gazeteci/Yazar Cüneyt Özdemir’in moderatörlüğünde, Gazeteci/Yazar Ezgi Başaran ve Hürriyet Yan Yayınlar Koordinatörü Çınar Oskay’ın katıldığı “Gazetecilik küllerinden doğacak mı?” konulu bir de panel düzenlendi.

27. Genç İletişimciler Yarışması Ödül Töreni heyecanı doruktaydı
Lisans öğrencilerinin 2014 – 2015 ders yılında yaptıkları çalışmalarla katıldıkları yarışmanın ödül törenine, Aydın Doğan Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Aydın Doğan Vakfı ve Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Doğan Holding İcra Kurulu Başkanı Yahya Üzdiyen, Kanal D Genel Müdürü Barış Tünay, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Cem Erciyes, Radikal Gazetesi yazarı Altan Öymen, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Nalçaoğu, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Cemali Dinçer, Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şahin Karasarı’nın da aralarında bulunduğu Doğan Medya Grubu yöneticileri, rektörler, dekanlar, gazeteciler, öğretim görevlileri ve finale kalan öğrenciler katıldı.

2015 ödüllerinin sahiplerini bulmasının ardından tören; ödülleri kazanan öğrencilerin yetişmesinde sağladığı değerli katkılar nedeniyle iletişim fakültesi dekanlarına Aydın Doğan Vakfı Kurucusu ve Onursal Başkanı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan tarafından beratların verilmesiyle sona erdi.

27. Genç İletişimciler Yarışması Sonuçları için tıklayınız

Birincilik Ödülleri:
Aydın Doğan Vakfı Ödül heykelciği, 1000 TL’lik para ödülü ve 500 TL Hepsiburada.Com hediye çeki

İkincilik Ödülleri:
Aydın Doğan Vakfı Ödül heykelciği, 200 TL’lik para ödülü ve 300 TL D&R Hediye çeki

Üçüncülük Ödülleri:
Aydın Doğan Vakfı Ödül heykelciği, 150 TL’lik para ödülü ve 200 TL D&R Hediye çeki

Reklam Kampanyası Ödülü: 1500 TL’lik para ödülü ve 500 TL Hepsiburada.Com hediye çeki

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi