28. Genç İletişimciler Yarışması

Aydın Doğan Vakfı’nın, iletişim fakültesi öğrencilerinin geleceğin çağdaş medya liderleri olarak yetişmelerine destek vermek amacıyla her yıl düzenlediği Genç İletişimciler Yarışması’nın 28’incisi, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilen törenle sonuçlandı.

37 üniversitenin İletişim Fakültelerinden Yazılı, Görsel, İşitsel, Reklam, Halkla İlişkiler ve İnternet Yayıncılığı dallarında 1295 öğrencinin 772 çalışmayla katıldığı yarışmada, Seçici Kurullar 118 projeyi ödüle değer buldu.

‘Dijital Dönüşüm ve İletişim’ tartışıldı

28. Genç İletişimciler Yarışması’nın Ödül Töreni öncesinde CNN Türk TV editörü ve programcısı Şirin Payzın’ın moderatörlüğünde, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Kanat Atkaya, hepsiburada Ticari Grup Başkanı Emre Ekmekçi ve Posta Gazetesi’nden Mehmet Coşkundeniz’in katıldığı ‘Dijital Dönüşüm ve İletişim’ konulu bir de panel düzenlendi.

Hanzade Doğan Boyner: “Teknoloji değişse de iletişimin özü aynı kalıyor”

Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, ödül töreninin açılışında yaptığı konuşmada teknolojinin ve dijitalleşmenin hayatımızı ve iletişimi ne yönde  değiştirdiğinden bahsetti. “Doğan Online ve Hepsiburada.com gibi, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinin kurucusu kimliğimle söylüyorum: Teknolojinin bize sunduğu olanaklar tartışılmaz. Gittikçe dijitalleşen dünyada bireyler güçlendi, sınırlar kalktı, bilgiye erişim kolaylaştı, bilgi çoğaldı. Tüm bu kazanımlar çok değerli. Ancak dijitalleşmeyle gelen bir kavram var; ‘post-truth’ ya da sanal gerçeklik… Hepimizin bu kavrama temkinli yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. Sanal gerçekliğin toplumları etkisi altına alması belli riskleri beraberinde getiriyor. Dijitalleşme, her alanda olduğu gibi iletişim disiplininde de belli dönüşümlere yol açtı. İletişim profesyonellerinin iş yapış biçimleri değişti. Fakat iletişimin özü aynı kaldı. O öz, samimiyet ve gerçeklikten oluşuyor.”

28. Genç İletişimciler Yarışması Ödül Töreni’nde heyecan doruktaydı

Lisans öğrencilerinin 2016 – 2017 ders yılında yaptıkları çalışmalarla katıldıkları yarışmanın ödül törenine; Aydın Doğan Vakfı Onursal Başkan Vekili Sema Doğan, Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi M. Erol Çamur, Hürriyet Gazetesi Yayın Direktörü Fikret Ercan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto, Türkiye Halkla İlişkiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fügen Toksü, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevda Alankuş’un da aralarında bulunduğu Doğan Medya Grubu yöneticileri, rektörler, dekanlar, gazeteciler, öğretim görevlileri ve finale kalan öğrenciler katıldı.

2016 ödüllerinin sahiplerini bulmasının ardından tören; ödülleri kazanan öğrencilerin yetişmesinde sağladığı değerli katkılar nedeniyle iletişim fakültesi dekanlarına Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner tarafından beratların verilmesiyle sona erdi.

28. Genç İletişimciler Yarışması Sonuçları için tıklayınız