2007 yılında Moda Tasarımı dalında verilmesi kararlaştırılan Aydın Doğan Ödülü’ne, ulusal ve uluslararası alanda Türk tekstil ve moda tasarımına yaratıcı ve özgün katkılarda bulunmuş, bu katkı ve çalışmalarını kararlı ve düzenli bir şekilde sürdürmüş olmaları göz önüne alınarak Özlem Süer ile Ümit Ünal değer görüldü.

2007 yılı Aydın Doğan Ödülü Seçici Kurulu; Prof. Zeki Alpan, Yrd. Doç. Turgay Başkan, Cem Boyner, Cem Hakko, Doğan Hızlan, Kerim Kerimol, Prof. Hüsamettin Koçan, Bahar Korçan ve Süleyman Orakçıoğlu’ndan oluştu.

Özlem Süer
1968 yılında İstanbul’da doğdu. 1985 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü’nü 1989’da bitirdi. 1991 ile 2000 yılları arasında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi yaptı. Yüksek Lisansı “İnsan Vücut Mekaniğinin İş Giysileri Tasarımındaki Önemi” teziyle bitirdi. “Sanatsal Özü Bakımından Giysinin Dili” adlı tezi ve “Şemsiye” adlı moda performansı ile Sanatta Yeterlilik derecesi aldı. 1991’de yüksek lisansa başlayıp “Temel Sanat Eğitimi”, “Sanat ve Tasarım” alanında uzmanlaşmasından bu yana Giysi Teknikleri, Giysi Tasarımı ve Drapaj dersleri vermektedir. 2000 yılından bu yana aynı üniversitenin Tekstil Bölümü Giysi Ana Sanat Dalı’nda Yardımcı Doçent olarak görev yapmaktadır.

Ümit Ünal
1969 yılında İstanbul’da doğdu. Arkeoloji tutkusu sebebiyle 1987 ile 1989 yıllar arasında İstanbul Üniversitesi Prehistorya ve Arkeoloji Bölümü’nde okudu. Burada aradığını bulamayıp moda tasarımı tutkusu ağır bastığı için Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Ana Sanat Dalı Giyim Bölümü’ne başladı ve 1993’te bu üniversiteden mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında Mediha Yener’den modelistlik, özel eğitim kurumlarında psikanaliz, postmodernizm, felsefe dersleri aldı ve tiyatro atölyelerine katıldı. Asıl tekstil ve yaşam derslerini, 8 yaşından itibaren yanında çalıştığı terzi olan babasının atölyesinde aldığını düşünüyor. İlk koleksiyonunu 10 yaşında babasının atölyesinde artık kumaşlardan yaptığı çantalarla hazırladı.