Türk Müziği: Prof. Dr. Nevzad Atlığ ve Türk Musikisi Vakfı

2013

17. Aydın Doğan Ödülü “Türk Müziği” alanında Prof. Dr. Nevzad Atlığ ve Türk Musikisi Vakfı’na verildi.

Vakıf Yönetim Kurulu, Aydın Doğan Vakfı’nın kurucusu adına 1996 yılından bu yana düzenlediği Aydın Doğan Ödülü’nün, 2013 yılında “Türk Müziği” alanında verilmesine karar verdi.

Bu yıl Türk Müziği alanında verilen Aydın Doğan Ödülü’nün, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça (Başkan), Prof. Dr. Adnan Koç, Doğan Hızlan, Erol Sayan, Fatih Salgar, Gönül Paçacı, H. Özgen Gürbüz, Mehmet Güntekin ve Serap Mutlu Akbulut’tan oluşan Seçiciler Kurulu, 7 Şubat 2013 Perşembe günü, ödül adayları üzerinde açık tartışma ve eleme yöntemiyle yaptığı toplantıda; Türk Müziği yakın tarihinin son 65 yılını kapsayan, müzik hayatında gerçekleştirdiği kalıcı hizmetleri ve verimli sanat hayatı göz önüne alınarak Prof. Dr. Nevzad Atlığ’ı ve son yıllarda gerçekleştirdiği kalıcı, sürdürülebilir, etkili ve sonuç getirici projelerinden dolayı Türk Musikisi Vakfı’nı “Türk Müziği” alanında Aydın Doğan Ödülü’ne değer gördü.

Aydın Doğan Ödülü, ülkemizde kültür, sanat, edebiyat ve bilim eserlerini yaratıcılarının kişiliğinde, çeşitli dallar için verilen uğraşları, özveriyi, kaliteyi ve mükemmelliğinin yanı sıra emek verenlerin çalışma ve birikimleri ile ulusal ve uluslararası platformda övgü kazananları, mesleklerine başladıkları günden bugüne kadar gösterdikleri başarılar doğrultusunda ödüllendirerek, Türk insanının kültürünü ve yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla verilmektedir.