Heykel: Seyhun Topuz

2008

2008 yılında Heykel dalında verilmesi kararlaştırılan Aydın Doğan Ödülü’ne; soyut - minimalist düzeyi koruyup geliştirerek çağdaş heykel sanatına bugüne kadar yaptığı katkılar, gerçekleştirdiği titiz çalışmalar nedeniyle sanatçı Seyhun Topuz değer görüldü.

2008 yılı Aydın Doğan Ödülü Seçici Kurulu; Prof. Dr. Ali Teoman Germaner, Prof. Dr. Rahmi Aksungur, Mehmet Ergüven, Prof. Dr. Meriç Hızal, Doğan Hızlan, Prof. Dr. Hüsamettin Koçan, Prof. Dr. Kaya Özsezgin, Prof. Dr. Günsel Renda, Doç. Dr. Zeynep Yasa Yaman’dan oluştu.

Seyhun Topuz
1942 yılında doğan Seyhun Topuz, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Heykel Bölümü’nü bitirdi. 1974 - 1978 yılları arasında aynı kurumda asistan olarak görev yaptı. 1977 yılında yeterlilik araştırmasını tamamladı. 1978 - 1980 ve 1983 - 1984 yıllarında çalışmalarını New York’ta sürdürdü. 1978 - 1980 yılları arasında ’Art Students League’ de Jose de Creeft ile çalıştı. Seyhun Topuz halen İstanbul’da serbest olarak çalışmaya devam etmektedir.