Aydın Doğan Ödülü

AD ÖdülüAydın Doğan Vakfı, ülkemizde kültür, sanat, edebiyat ve bilim alanlarında yaratıcıları teşvik etmek ve çalışmalarını ödüllendirmek amacıyla kurucusu Aydın Doğan adına 1996 yılında bir ödül tesis etmiştir.

Aydın Doğan Ödülü, her yıl farklı dallarda başarıya ulaşmış kişilere verilmektedir. Ödül verilecek alanlar Vakıf Yönetim Kurulu tarafından titizlikle belirlenirken, seçici kurulların söz konusu alanın en yetkin ve kararlarında tarafsızlığa özen gösteren kişilerden oluşması sağlanmaktadır.

Aydın Doğan Vakfı, kurulduğundan bu yana kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi her yıl farklı alanlarda, alanının en saygın, tanınmış, ülkesine, dünyaya ve insanlığa katkılarda bulunmuş, mesleğinin zirvesindeki kişileri ödüllendirmektedir.

Türk insanının kültürünü ve yaşam kalitesini yükseltmesine katkı sağlama amacını taşıyan Aydın Doğan Ödülleri, Türkiye’nin en saygın ödüllerinden biri olarak kabul edilmektedir.