Vuslat Doğan Sabancı26 Mayıs 2010 tarihinden bu yana Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Vuslat Doğan Sabancı, Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuş ve New York’taki Columbia Üniversitesi’nde Uluslararası Medya ve İletişim alanında yüksek lisans yapmıştır.

2004-2010 yılları arasında İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Vuslat Doğan Sabancı, 2007 yılında Trader Media East (TME) şirketinin satın alma sürecini yürüterek Hürriyet’i lider bir Türk gazetesinden uluslararası bir şirket haline dönüştürmüştür. Bu satın alma, o güne kadar bir Türk şirketinin gerçekleştirdiği en büyük yurt dışı satın alımı olmuştur. TME; Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Macaristan, Hırvatistan ve Slovenya’da faaliyet gösteren online ve yazılı reklam yayıncısı şirketidir. İz Ruki v Ruki, Rusya’nın en çok bilinen medya markaları arasında yer alırken, İrr.ru Rusya’nın lider online seri ilan şirketi konumundadır.

Vuslat Doğan Sabancı, dijital yayıncılığa ve servislere yatırım yaparak Hürriyet’i Türkiye’de yeni medyanın öncü oyuncusu haline dönüştürmüştür. İstikrarlı bir biçimde devam eden bu yatırımlar sayesinde hurriyet.com.tr, Avrupa’nın en çok ziyaret edilen medya siteleri arasına girmiştir. Hürriyet online; seri ilanlar alanında hurriyetemlak.com, hurriyetoto.com, yenibiris.com, fırsat siteleri alanında yakala.co, e-ticaret alanında yenicarsim.com siteleriyle rakipleri karşısında fark yaratmaktadır.

Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet’te insan hakları ve özellikle cinsiyet eşitliği konularında toplumsal yatırımlar gerçekleştirerek Türkiye’de bu alanda güçlü bir ses haline gelmiştir. Başlatmış olduğu “Aile İçi Şiddete Son!” kampanyasının yarattığı toplumsal farkındalık neticesinde, kampanyanın sekizinci yılında bu alanda bir kanun çıkarılmıştır. Vuslat Doğan Sabancı, 2011 Genel Seçimleri öncesinde öncülük ettiği Haklı Kadın Platformu ile Türkiye’de kadın hakları konusunda faaliyet gösteren tüm STK’ları aynı çatı altında toplayarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne daha çok sayıda kadın milletvekilli girmesi için baskı platformu oluşturmuştur. Haklı Kadın Platformu’nun kamuoyuna yönelik gerçekleştirdiği bilinçlendirme çalışmalarının da olumlu etkisiyle, 2011 seçimlerinin ardından Türkiye Büyük Milllet Meclisi’nde temsil edilen kadın milletvekili sayısı 48’den 78’e yükselmiştir.

Vuslat Doğan Sabancı, bu çalışmaların yanı sıra kadının toplumsal hayatta ve ekonomide hak ettiği yere gelmesi için mikro kredi ve benzeri birçok alanda faaliyet yürütmektedir.

Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi’ne 1996 yılında Reklamdan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak katılmış, üç yıl sonra Gazete’nin Pazarlama Operasyon Grup Başkanlığı’na terfi etmiştir. Bu yeni görev sürecinde, sorumlulukları arasına pazarlama, satış, insan kaynakları ve bilgi teknolojileri (IT) faaliyetleri dâhil olmuştur.

Doğan Sabancı, Hürriyet’e katılmadan önce, bir yıl süreyle The New York Times Gazetesi’nin Yazı İşleri Müdürlüğü bölümünde çalışmıştır. Ardından, The Wall Street Journal Gazetesi’nde Asya İş Dünyası Haberleri Kanalı ve Gazete’nin Latin Amerika Edisyonu’nun kurulması projelerinde yer almıştır.

1971 doğumlu olan Vuslat Doğan Sabancı, evli ve iki çocuk annesidir. İngilizce bilmektedir.

Vuslat Doğan Sabancı, Uluslararası Basın Enstitüsü’ndeki (IPI) sekiz yıllık Yönetim Kurulu Üyeliği görevinin ardından Enstitü tarafından Ömür Boyu Onursal Üyelik ile ödüllendirilmiştir. Kurulduğu 2006 yılından bu yana Endeavor Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Vuslat Doğan Sabancı, kuruluşun girişimcilere yönelik faaliyetlerini aktif bir biçimde desteklemektedir. Vuslat Doğan Sabancı, 2003 yılından bu yana TÜSİAD üyesidir.