Prof. Dr. Üstün ERGÜDER - Üye

Prof. Dr. Üstün ERGÜDER - ÜyeÜstün Ergüder, lise eğitimini Robert Kolej'inde, lisans eğitimini ise İngiltere Manchester Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde tamamlamıştır. ABD Syracuse Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi dalında doktora yapan Ergüder, 1969-2000 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Aynı üniversitede, 1988-1992 yılları arasında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanlığı, 1992-2000 yılları arasında Rektör olarak görev yapmıştır. 2000 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi'nde öğretim üyesi ve Üniversite’nin İstanbul Politikalar Merkezi'nin Direktörü olarak görev yapmaktadır. ABD'de State University of New York ve Syracuse üniversitelerinde de “misafir profesör” olarak ders vermiş olan Ergüder, Michigan Üniversitesi'nde ise “misafir araştırmacı” olarak bulunmuştur. Ergüder’in yurt dışında yayımlanan bilimsel makalelerinin yanı sıra iki kitabı bulunmaktadır.