Nuri ÇOLAKOĞLU - Üye

Nuri ÇOLAKOĞLU - ÜyeNuri Çolakoğlu, lise eğitimini Robert Koleji’nde, lisans eğitimini ise Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde tamamlamıştır. 1969'dan bu yana, TRT'de Dış Haber Masası Editörlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı, Alman haber ajansı DPA ve İsveç Televizyonu ile Alman Radyosu WDR'nin Ankara Muhabirliği, Aydınlık Gazetesi Baş Editörlüğü, BBC World Service'in Türkiye Bölümü Yapımcılığı ve Londra Bürosu Şefliği ve Milliyet Gazetesi Haber Editörlüğü görevlerinde bulunmuştur. Birçok özel televizyon kanalının kuruluşu ve hizmete girişinde görev alan Çolakoğlu, bu alanda Show TV'nin Program Direktörü ve Genel Müdürü, şifreli televizyon kanalı CINE 5'in Konsept Geliştiricisi, NTV'nin İcra Kurulu Başkanı, ekonomi haberleri kanalı CNBC-e'nin Konsept Geliştiricisi ve CNN Türk'ün İcra Kurulu Başkanı görevlerini üstlenmiştir. Halen Doğan Yayın Holding'te Basılı Medya ve Televizyon Koordinatörü, bir TV yapım şirketi ve Doğan ortaklığı olan D Productions'ın İcra Kurulu Başkanı görevlerini sürdürmektedir.