15-20 Mayıs 2016

Aydın Doğan Vakfı'nın yaptırdığı yurtlarda ve Baba Beni Okula Gönder yurtlarında kalan 39 kız öğrenci öğretmenleriyle birlikte, Vakfın konuğu olarak İstanbul'a geldi. Başarılarıyla ön plana çıkan kız öğrencilere ödüllerini Vakıf Başkanı Hanzade Doğan Boyner ve Doğan Grubu yöneticileri verdi.

Aydın Doğan Vakfı’nın 2009 yılından beri düzenlediği ve 2014 yılından beri Baba Beni Okula Gönder yurtlarında kalan öğrencilerin de dahil olduğu “Başarı Beni İstanbul’a Götürüyor” gezisi kapsamında 39 başarılı kız öğrenci ve onlara eşlik eden öğretmenleri, 15-20 Mayıs tarihleri arasında Vakfın konuğu olarak İstanbul’da ağırlandılar.

Geziye İstanbul’un Tarihi Yarımadası’nda yaptıkları turla başlayan öğrenciler için Doğan Holding’te bir ödül töreni düzenlendi. Tören başlangıcında bir konuşma yapan Aydın Doğan, kendisinin de dört kızı olduğunu hatırlatarak, başarılı kız öğrencilerini görmekten her zaman mutluluk duyduğunu belirterek, her alanda çok güzel işler yapmalarını temenni etti.

Aydın Doğan Vakfı Başkanı Hanzade Doğan Boyner ise konuşmasında, “Bizim için sizi burada görmek büyük mutluluk kaynağı. Biz Baba Beni Okula Gönder seferberliğine başladığımızda hedefimiz Türkiye’de okula gidemeyen tek bir kız çocuğunun kalmamasıydı. Bugün bu hedefe çok yaklaştık. Ama şimdi daha büyük hedeflerimiz var; artık yapmak istediğimiz, her birinizin kendini erkeklerle eşit hissetmesi, meslek sahibi olması, kendi ayaklarının üzerinde durması. Çalışırsanız, isterseniz, biz de Aydın Doğan Vakfı olarak her engeli aşmanıza destek olacağız. Kimsenin sizi yıldırmasına izin vermeyin.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Muş, Van, Gümüşhane, Ağrı, Konya, Erzurum, Kahramanmaraş, Tekirdağ’dan gelen 39 başarılı kız öğrenci ve öğretmenleri ödüllerini Vakıf Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Doğan Holding Ceo’su Soner Gedik, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ve Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Toksoy’un elinden aldılar. Öğrenciler ve öğretmenlerine D&R’dan hediye çeki ve Doğan Kitap’tan kitap hediye edilirken, başarılı öğrenciler aynı zamanda hepsiburada.com’dan HP Pavillion Taşınabilir Bilgisayar sahibi oldular.

Başarılı kız öğrenciler gezi süresince İstanbul’un tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfederek eğlenceli etkinliklere katıldılar, Forum İstanbul Sea Life Akvaryum’un misafiri oldular. Boğaziçi Üniversitesi, KAGİDER, Kanal D ve Hürriyet Gazetesi’ni ziyaret ederek kariyerlerine yön verecek rol modellerle bir araya gelen kız öğrenciler, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Bahçelievler İlçesi’nin düzenlediği törene de katıldılar.

Fotoğraf galerisi için tıklayınız

15-20 Mayıs 2016

Fotoğraf galerisi için tıklayınız

May23-28, 2015

Every year, the Aydın Doğan Foundation, invites the three most successful sophomore students residing in the “Daddy, Send Me to School” dormitories to İstanbul for a week- with their teachers.

Forty-two of the most successful students staying in the 14 female dormitories built to completion by the Aydın Doğan Foundation and turned over to the Ministry of National Education, along with 14 teachers received awards at the Doğan Holding building in Üsküdar, Altunizade. Aydın Doğan, the Honorary President of Doğan Holding participated in the ceremony and beforehand, Hanzade Doğan Boyner, the President of Doğan Online chatted with the students, who individually hailed from Erzurum, Gümüşhane, Tokat, Osmaniye, Kars, Muğla, Siirt and Ağrı Doğubeyazıt, discussing their interests and presenting them with various gifts.

“It is no wonder that you are successful"
Hanzade Doğan Boyner addressed the female students present in the hall for the ceremony by saying, “While we were chatting, I asked you what you wanted. Some of you answered, ‘Desks in the bedroom, because we want to be able to study more. The study room should not be closed so early. Using the computers once a week is not enough. We should attend some concerts now and then to be socially active.’ Still, you mostly want to study hard. Therefore, it is no wonder that you are all successful.”

Scholarships for the 20 most successful students who have passed the university exam
Hanzade Doğan Boyner gave examples from her mother’s and her own life, saying, “My mother has always wished that she went to school and had a profession. She always told us, ‘You will stand on your own two feet. You will take care of yourselves, no matter what you do. You will not rely on your father’s or your husband’s money; you will be self-sufficient.’ Today, I want to give you the same advice my mother gave me.” Boyner also surprised the students by revealing that they were going to grant scholarships to the 20 most successful students who have passed the university exam.

The executives share their experiences
Hanzade Doğan Boyner later passed the microphone to the executives of Doğan Holding. Candan Fetvacı, the Executive Director of the Aydın Doğan Foundation and Yahya Üzdiyen, Chief Executive Officer of Doğan Holding were among them and together they shared their experiences with the female students, advising them on various issues.

Tablet computers, books and gift vouchers from Doğan Kitap were among the gifts
The 42 successful female students were called up to the stage in groups during the ceremony and Hanzade Doğan Boyner; Yahya Üzdiyen; Ahmet Toksoy, Board Member of Doğan Publishing Holding; Erol Çamur, Board Member of the Aydın Doğan Foundation and Candan Fetvacı, the Executive Director of the ADV presented the students with gifts, among which were tablet computers, books and gift vouchers from Doğan Kitap.

The Aydın Doğan surprise
Towards the end of the ceremony, Doğan Holding’s Honorary President Aydın Doğan arrived at the conference hall, taking an interest in the guest children and asking them individually about their stories.

“Be journalists, not newspaper owners”
Aydın Doğan with good humor advised the students on various matters, saying that, “You are living the best days of your lives. You will each have different professions. If you ask me, a person who has been a newspaper owner for 36 years, do not be newspaper or television network owners. I advise you to be good writers working for good newspapers. Be brilliant students who work for television. You will earn well and become famous. If you are the owner, you are doomed. Someone does something wrong and you are held accountable. I have ten thousand people working at my newspapers. Each of them says or writes something and I end up being held accountable. So, be journalists, not newspaper owners.”

Aydın Doğan’s words received great applause in the conference hall and the ceremony ended after a collective photo shoot.

Click to view the photos of 2015

The Aydın Doğan Foundation hosts successful female students

June 22-27th, 2014

The Aydın Doğan Foundation hosted the successful female students staying in the dormitories built within the scope of the Daddy, Send Me to School campaign in İstanbul. Twenty-seven high-achieving students visited the historical sights and museums of İstanbul during their 3-day trip. The students were presented with tablet computers by the Aydın Doğan Foundation in a ceremony held in the Kanal D building on the last day of the trip.

27 students staying in Nene Hatun Girl High School Aydın Doğan Female Student Dormitory in Erzurum; Köse Aydın Doğan Female Student Dormitory in the province of Köse, Kürtün Aydın Doğan Female Student Dormitory in the province of Kürtün, Kelkit Hacı Hüsrev Aydın Doğan Female Student Dormitory, the Aydın Doğan Foundation Şiran Female Student Dormitory in the Şiran province in Gümüşhane; the Modern Living Abdullah Egemen Female Student Dormitory in the province of Tavas in Denizli; Modern Living Ergün Öner-Mehmet Öner Female Student Dormitory in Midyat; the Daddy, Send Me To School Ereğli Female Student Dormitory in the province of Ereğli in Konya and Hanife Tevfik Female Student Dormitory in Nevşehir were rewarded for their year-long success with a trip to İstanbul.

The students arrived in İstanbul last Sunday within the scope of the organization carried out by the Aydın Doğan Foundation and stayed in the Zeytinburnu Policemen’s Lodge. Most of the students were visiting İstanbul for the first time and explored Sultanahmet, the Hagia Sophia Museum, Topkapı Palace and Çamlıca, and stopped by Boğaziçi University on the first day of their trip. On their second day, the students visited the Sabancı Museum, Dolmabahçe Palace and Beşiktaş Maritime Museum.

After completing the İstanbul tour, the students explored Hürriyet and Kanal D buildings. A ceremony was held for the students in the VIP Hall of Kanal D building after their visit. Candan Fetvacı, the Executive Director of the Aydın Doğan Foundation; Gündüz Alpman, the Vice Executive Director of the Aydın Doğan Foundation; İsmet Aktekin, donor to the Hanife Tevfik Female Students Dormitory; Hürriyet Newspaper’s News Director Celal Korkut; Nuran Çakmakçı, Hürriyet Newspaper’s Director of Educational Services and the students participated in the event. Candan Fetvacı, the Executive Director of the Aydın Doğan Foundation stated that their family was growing every year, commenting that, “As the Aydın Doğan Foundation, we have been taking successful students staying in dorms to İstanbul for five years now. This year, we have expanded our group further. We have invited the female students from the nine dormitories built within the scope of the Daddy, Send Me to School campaign. First of all, I would like to congratulate all the students who have taken their report cards with them and won the title of the most successful students of their dormitories. We hope to motivate you by making it possible for you to visit historical and cultural venues and make sure that you see and get closer to the benefits of going to university. To that end, I wish you continued success in your studies. I sincerely wish that you fully prepare yourself for university, that you become equipped for life, that you grow up as self-confident, successful individuals who love their jobs and their lives even if you do not go to university, and that you raise happy families in the future. We are always there for you. In my opinion, our group and our family grow even more with the new students that arrive every year. I hope that we always stay in touch with them. I believe that we will see your continued success together over the coming years.”

Following Fetvacı’s speech students were presented with tablet computers and accompanying teachers with books.

Click to view the photos of 2014

2013

The 15 most successful female students staying in the Aydın Doğan Foundation dormitories were the guests of the Foundation in İstanbul on June 25th

Fifteen female students with the highest grade point average staying in Kelkit Hacı Hüsrev Doğan Female Student Dormitory, Köse Aydın Doğan Female Student Dormitory, Kürtün Aydın Doğan Female Student Dormitory and Şiran Aydın Doğan Female Student Dormitory in the City of Gümüşhane, and Nene Hatun Girls High School, “Aydın Doğan Female Student Dormitories” in the city of Erzurum arrived in İstanbul on June 25th, along with five coordinating teachers to intensify their cultural development and receive awards.

The female students visited some of the historical sights and museums of İstanbul and received their awards at the Kanal D building on June 27, 2012.

Click to view the photos of 2013

2012

The Foundation hosted the 15 most successful female students staying in the dormitories built by the Aydın Doğan Foundation in İstanbul on June 19th

Fifteen female students with the highest grade point average staying in Kelkit Hacı Hüsrev Doğan Female Student Dormitory, Köse Aydın Doğan Female Student Dormitory, Kürtün Aydın Doğan Female Student Dormitory and Şiran Aydın Doğan Female Student Dormitory in the City of Gümüşhane, and Nene Hatun Girls High School, “Aydın Doğan Female Student Dormitories” in the city of Erzurum, all of which were commissioned to be built by our Foundation and donated to the Ministry of National Education, arrived in İstanbul on June 19th, along with five coordinating teachers to intensify their cultural development and receive awards.

The female students visited a number of İstanbul's historical sights and museums, and received their awards at the Kanal D building on June 22, 2012 at 11:00.

Click to view the photos of 2012

2011

The Foundation hosted the 18 most successful female students staying in the Aydın Doğan Foundation dormitories in İstanbul on June 21st

Eighteen female students with the highest grade point average staying in Kelkit Hacı Hüsrev Doğan Female Student Dormitory, Köse Aydın Doğan Female Student Dormitory, Kürtün Aydın Doğan Female Student Dormitory and Şiran Aydın Doğan Female Student Dormitory in the City of Gümüşhane, and Nene Hatun Girls High School, “Aydın Doğan Female Student Dormitories” in the city of Erzurum, all of which were commissioned to be built by our Foundation and donated to the Ministry of National Education, arrived in İstanbul on June 21st, 2011 as the guests of our Foundation along with six coordinating teachers to intensify their cultural development and receive awards.

The Aydın Doğan Foundation presented the first placed and second place girls with laptops, and the third place girl with a watch, and all of the students and teachers with books, as in previous years.

The female students planned to visit some of the historical sights and museums of İstanbul and received their awards at the Hürriyet Building on Friday, June 24th at 12:10.

Click to view the photos of 2011

2010

The Foundation hosted the 15 most successful female students staying in Aydın Doğan Foundation dormitories in İstanbul on June 22nd

Fifteen female students with the highest grade point average staying in Kelkit Hacı Hüsrev Doğan Female Student Dormitory, “Aydın Doğan Female Student Dormitories” in Köse, Kürtün and Şiran in the City of Gümüşhane, and Nene Hatun Girls High School, “Aydın Doğan Female Student Dormitories” in the city of Erzurum, all of which were commissioned to be built by our Foundation and donated to the Ministry of National Education, arrived in İstanbul on June 22nd, 2010 as the guests of our Foundation along with five coordinating teachers to intensify their cultural development and receive awards.

The Aydın Doğan Foundation presented the first and the second placed girls with laptops, and the third place girl with a watch, and all of the students and teachers with books, as in previous years.

The female students planned to go sightseeing at some of the historical sight and museums of İstanbul, and received their awards at Hürriyet Building on Friday, June 25th at 12:30.

Click to view the photos of 2010

2009

The foundation hosted successful students staying in the Aydın Doğan female student dormitories in İstanbul

Eighteen female students with the highest grade point average studying in Torul and staying in Kelkit Hacı Hüsrev Doğan Female Student Dormitory, “Aydın Doğan Female Student Dormitories” in Köse, Kürtün and Şiran in the City of Gümüşhane, and Nene Hatun Girls High School, “Aydın Doğan Female Student Dormitories” in the city of Erzurum, all of which were commissioned to be built by our Foundation and donated to the Ministry of National Education, arrived in İstanbul on June 23rd, 2009 as the guests of our Foundation, along with five coordinating teachers to intensify their cultural development and receive awards.

The successful female students received their awards from Vuslat Doğan Sabancı, the Chief Executive Officer of Hürriyet Newspaper on Wednesday, June 24th, at 12:30 in the Hürriyet VIP Hall.

The successful students also visited the historical sights and museums of İstanbul for three days.

Click to view the photos of 2009